Per synes dem på 3F-kontoret får for høj løn

Per K. havde fem forslag til 3F-Århus’ generalforsamling, bl.a. lavere kontingent for medlemmer og lavere løn til de faglige sekretærer. Men forslagene blev stemt ned.

- Jeg sætter telte op og piller dem ned igen - og det får jeg lige over 22.000 kroner for om måneden. Jeg er også medlem af 3F, det koster 422 om måneden, og det synes, jeg er mange penge.

- Og derfor synes jeg det er på tide at sætte lønnen til de faglige sekretærer ned, så kan kontingentet jo også komme ned.

Sådan indleder Per K. fra Århus et læserbrev til Ekstra Bladet om det han kalder 'manglen på demokrati i 3F'. For Per havde sendt 5 forslag til den lokale 3F-generalforsamling, som endte med at blive stemt ned.

Total tavshed
Men Per mener, at der var noget galt med den måde afstemningen foregik på, for hans forslag blev ikke sendt ud til medlemmerne, før generalforsamlingen, ligesom de heller fremgår af Fagbladet, der blev sendt ud til alle medlemmer efter generalforsamlingen. Hans brev fortsætter således:

- Jeg havde fem forslag, som jeg godt vidste ikke ville blive vedtaget på generalforsamlingen, da der kun møder ca. 110 medlemmer frem, ud af de ca. 7000 3F-medlemmer, som er tilknyttet 3F-afdelingen på Sommervej.

- De fremmødte på generalforsamlingen var hovedsageligt fra ledelsen og bestyrelsen og andre med tæt tilknytning til 3F-afdelingen. At mine indkomne foreslag ikke ville blive vedtaget på generalforsamlingen var jo afgjort på forhånd. Især når de ikke var udsendt sammen med dagsordenen til 3F-medlemmernes generalforsamling.

Frokostsnakken er også vigtig
- Det kan godt være, at 3F-ledelsen ikke synes om forslagene, men vi 3F-medlemmer skal have ret til at få udleveret referatet fra vores årlige generalforsamling, så vi over frokosten kan diskutere forslagene og måske møde op på den næste årlige 3F-generalforfamling og stemme for eller imod sådanne foreslag.

- 3-F-afdelingen siger, at vi kan komme op i afdelingen og læse referatet, men det er ikke godt nok. Vi skal kunne tage en kopi med ud på arbejdspladsen, for hvem kan huske, hvad der stod i referatet, når det ikke ligger foran ens øjne – ikke ret mange, skriver Per og Peter Bæk, der er formand i den lokale 3F-forening, bekræfter i det store Pers oplevelse.

Det er for besværligt
- Men det er altså meget dyrt at sende forslag ud til 7500 medlemmer, og alt foregår efter bogen.

- Og til det med den høje løn til de faglige sekeretærer, vil jeg gerne sige, at de altså knokler for deres løn. Det er mange gange 60 timer i ugen, 24 timer i døgnet, og der er ingen bonus-ordninger, siger Peter Bæk.

Men hvad siger du til Pers forslag?

Sådan så hans fem forslag til generalforsamlingen ud: