Piller i historisk nazi-sår og finder 332 mia euro

Grækenland skylder 320 millarder til bl.a. Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU - men hvis Tyskland betaler krigsskadeerstatning for 2. verdenskrig er der penge nok

Grækenlands samlede gæld, som lige nu truer deres medlemskab af euroen, ligger på omkring 320 milliarder.

Men fiffige græske revisorer med hjælp fra landets finansministerium regnet sig frem til at Tyskland skylder landet 332 milliarder i krigsskadeerstatning fra 2. verdens-krig - så erstatningen fra tyskerne kunne altså med et slag gøre dem gældfri.

Det kan tage mange år
Det skriver dr.dk, der også kan fortælle, at Hitlers tropper slog over 130.000 grækere ihjel under 2. Verdenskrig. Derudover blev 70.000 græske jøder sendt i KZ-lejr og 300.000 døde af sult og forfrysninger.

-  Der er flere eksperter - frem for alt i Tyskland - som siger, at grækerne kan have en sag.

- Men det er et juridisk slagsmål, som i givet fald kan komme til at tage mange år. Så det er altså ikke noget, som vil løse grækernes akutte gældsproblemer, siger DR-korrespondent Michael Reiter, men hvad siger du?

Skal Tyskland betale krigsskadeerstatning til Grækenland?

Da Tyskland kapitulerede i maj 1945, gjorde danske politikere tilsvarende op at tyskerne skyldte 11.6 milliarder kroner - men de betalte kun godt 200 millioner i form af maskiner og skibe for 13 millioner kroner, efterladt materiel og forråd for 30 millioner kroner og beslaglagt gods for 156 mio.

 

232 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere