Pinligt: Danskerne er vist ligeglade med tsunami-ofrene i Grønland

Næsten 200 grønlændere er evakueret efter lørdagens tsunami, og Danmark har sendt 2 fly og 12 betjente afsted. har du også lyst til at bidrage?

Der er brug for genhusning og genopbygning i det tsunami-ramte område. Foto: Tak til Oletta
Der er brug for genhusning og genopbygning i det tsunami-ramte område. Foto: Tak til Oletta

- Håber virkelig, at den danske regering sørger for at sende alt den hjælp, de stakkels landsmænd har brug for.

Sådan skriver Charlotte AM på DRNyheders Facebook-side i en af de kommentarer, der er skrevet om den tsunami-lignende oversvømmelse, der lørdag aften ramte den grønlandske bygd Nuugaatsiaq, og også tog dele af Uummannaq og Illorsuit med sig i havet.

Hvor er den danske indsamling?
Og Charlotte er ikke den eneste, der føler for de ramte grønlandske medborgere. I et læserbrev til nationen!, skriver Anna N i dag, at hun er skuffet over, at der ikke er nogen former for indsamling til Grønland.

- Jeg synes faktisk at det er pinligt at være dansker – altså dansker i Syd-danmark.

- Færøerne og Island har sendt hjælp til den grønlandske bygd, der blev ramt af oversvømmelsen i søndags, men hvor er den danske indsamling?

- Jeg er ikke racist, men vi er altid gode til at hjælpe i Afrika – hvorfor ikke i Grønland, skriver Anna, der tidligere på dagen kontaktede Røde Kors for at høre, hvorfor de kun skriver om Yemen, Afrika og Bangladesh på deres Facebook.

Røde Kors: SMS Grønland til 1240 og støt med 100 kr
Og sjovt nok - mindre end en time efter at nationen! spørger Røde Kors, hvorfor der ikke er nogen indsamling til Grønland i gang i Danmark, og at der er danskere, der gerne vil hjælpe de pt 190 grønlændere, der er evakueret fra området, tikker dette svar ind fra hjælpeorganisationens pressechef:

- SMS 'Grønland' til 1240 og støt med 100 kroner. Pengene går til genhusning. Se mere på vores Facebook.

Den lokale nyhedsorganistation Sermitsiaq har i dag doneret 50.000 kroner til ofrene, og Danmark har sendt 12 betjente og to fly - bla, et Hercules fly, der skal bringe hjælp frem til området:

- Nogle lokale borgere i Nuuk iværksatte i går en tøjindsamling, hvor der blandt andet blev afleveret tøj i forsamlingshuset.

- Det tøj bliver transporteret med vores fly op til det ramte område, siger Jette Elkjær fra Arktisk Kommando til DR Nordjylland.

Hvad siger du? Har du lyst til at hjælpe Grønland?

Sermitsiaqs facebookside kan man se, at der allerede FØR Røde Kors begyndte SMS-indsamlingen var glæde over at Syd-Danmark sendte to fly og 12 betjente:

- Man føler kæmpe stor kærlighed i en sådan så sorgfyldt tid ❤, skriver Jensine O og Anni M fortsætter:

- Man bliver bare rørt over hjælpen fra Danmark

 

155 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere