Pinligt: Skolelæreren er Uber-chauffør i sin fritid

Torben har talt med en skolelærer, der går op i ordentlige arbejdsforhold på sin egen skole - men som kører Uber i sin fritid

- Jeg synes, at alle mennesker skal have ordentlige arbejdsforhold og løn.

- Jeg har talt med en del af disse Uber-chauffører - nogle af dem er bla. skolelærere, chauffører og andre fra erhverv, der til dagligt, arbejder til overenskomstmæssige løn og arbejdsforhold  i deres fag.

Når de har fri kører de Uber
- Men når de har fri kører de Uber.

Talsmanden for Uber, Nicolai (tv.), her med chaufføren for Taxa 4X35, Savas Ögüt. (Foto: Mogens Flindt) Samfund - 28. mar. 2016 - kl. 18:17 Taxa vs. Uber-test: Sådan klarer de sig

Sådan indleder handicapchaffør og tillidsmand Torben Splidsboel et læserbrev til Ekstra Bladet om anstændighed og arbejdsforhold. For Torben kan ikke forstå, at folk kan få sig selv at køre som Uber-chauffører - og han beder dem indtrængende om at tænke på, at de tager brødet ud af munden på de folk, der kører almindelig taxa. Hans brev fortsætter derfor således:

- Det er ufatteligt, at nogle mennesker vil udføre dette.

Til stor skade for den rigtige taxa-chauffør
- De fleste kører i weekenden hvor der lidt ekstra penge at hente til stor skade for den almindelige TAXI chauffør, der skal leve af det.

- De får ikke løn under sygdom – de har ikke erhvervskørekort, børne/straffeattest eller brandslukker.

Se også: Joachim B får skældud: 'Jamen det er ikke en pirat-taxi'

- I deres normale job,  forventer de  at deres tillidsmand kæmper for deres løn og arbejdsforhold, og er villige til at nedlægge deres arbejde, sagde de til mig.

- Det synes jeg nu at Uber skal gøre nu.

- Jeg slutter op om dem,  der dagligt kun har dette erhverv, og prøver at får en anstændig løn, skriver Torben S., men hvad mener du

Er det Ok at folk bruger deres egen bil til at drive taxa-firma? Og synes du der er for mange krav til almindelige taxa-virksomheder? 

186 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere