Pissedyrt: Far prøver rygestop

Alting bliver dyrere, børnene skal have penge til frokost i skolen og lønnen stiger ikke. Nu prøver Patrick at droppe smøgerne

Følg nationen!

- Håber det lykkedes at kvitte smøgerne.

- Det er mange penge op i røg.

Ved hvor dyrt det er
Sådan skriver Tania M. i en af de 173 kommentarer, der er skrevet på TV2 Lorrys facebook-profil om en helt almindelig familie på fem, snart seks personer, der er er så hårdt presset af prisstigninger, at de vasker tøj om natten når strømmen er billigst og skærer ned på lys og TV-tid. Faderen har også taget et ekstrajob. Og er i gang med rygestop:

- Vi har gjort det i starten af måneden, at vi køber en karton, og så har vi sagt, at efter den er målet at stoppe, siger faderen Patrick til TV2 Lorry. Og det Tania er langt fra den eneste, der hepper på at rygestoppet bliver en succes:

- Jeg ryger selv og ved hvor dyrt det er.

Mad vs smøger
- Så hvis han skar dem væk, hvilket selvfølgelig er svært, men så ville deres økonomiske situation nok se lidt anderledes ud.

- Hvis det var mad på bordet til mine børn eller rygning, ved jeg da godt hvad jeg ville vælge, skriver Louise P. og Christine K- foreslår stopper med det samme:

- Evt sælg de sidste pakker og så brug pengene på frokost til børnene, skriver hun, men hvad tænker du?

Tæl hvor mange penge du sparer

Mind dig selv om hvorfor du vil være røgfri

Allerede når du planlægger dit rygestop er det en god ide at gøre dig klart, hvorfor du vil være røgfri. Sig det gerne højt, skriv det ned eller fortæl det til andre. For at holde fast i motivationen er det en god ide en gang i mellem at huske sig selv på, hvorfor rygestoppet er vigtigt for dig.

Lav en liste over de gode ting, som rygestoppet har givet dig indtil nuFx bedre smags- og lugtesans, ikke behøver ned i kiosken kl. 23.30 fordi du er løbet tør for cigaretter, regn på hvor mange penge du har sparet

Kilde: Stoplinjen/telefon 80 31 31 31

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind