Pizzabager slap: Løn på 15.400 kr var lige ved at koste en udvisning

Danyar Qadir Mohammed Mohammed fra Irak blev udvist fra Sverige, fordi hans månedsløn som pizzabager var for lav. Men han klagede, og i dag traf den øverste svenske migrationsdomstol så en beslutning, der kan få betydning for hundredevis af andre udviste.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

- Den her dom forbedrer retsikkerheden i systemet for folk, der arbejder og har opholdstilladelse.

- Det er godt - både for den enkelte arbejdstager, og for Sverige som er afhængig af udenlandsk arbejdskraft.

Sådan siger Fredrik Bergman, der er chef for foreningen Centrum for retfærdighed, om den afgørelse, Migrationsoverdomstolen netop har truffet, og som betyder, at personer, der ikke lige præcis lever op til alle regler for at beholde eller få en arbejdstilladelse, har krav på en individuel behandling.

400 for lidt pr måned - ud med ham
En irakisk mand, der skulle arbejde i et pizzaria, fik lov til at komme til Sverige i 2013, men da han skulle forlænge sin opholdstilladelse, konstaterede myndighederne, at han havde tjent for lidt.

Ifølge overenskomsten skulle han nemlig have haft 20.989 svenske kroner pr måned, men han havde kun fået 20.529 svenske kr (15.400 danske), og selv om hans chef straks gav ham de cirka 6000 kr, det handlede om, så blev Danyar Qadir Mohammed Mohammed udvist. Men den udvisning blev altså annulleret i dag, og Danny - der bager pizzaer i byen Jokkmok, kan nu blive i Sverige.

- Wow.

- For en gangs skyld fungerer bureakratiet, skriver Egdam R på foreningens Facebook, og Peter A er også begejstret:

- Endelig en klogt beslutning. Godt arbejdet, skriver Peter A.

Du kan læse hele afgørelsen her: Der står bl.a:
Migrationsöverdomstolen konstaterer at Danyar Mohammed i den aktuelle periode har haft en løn som med god marginal overstiger forsørgelseskravet på 13.000 kr.

Lønnen har dog i en periode ligget under overenskomsten, men der er ingen grund til at tro, at det ikke handler om en administrativ fejl hos arbejdsgiveren.

Migrationsöverdomstolen anser sammenfattende, at en helheldsvurdering må føre til, at de grundlæggende vilkår for Danyar Mohammeds arbejdstilladelse har været opfyldt.

Dette betyder at beslutningen om udvisning ophæves.

nationen! har mange gange - som du kan se nedenfor - beskrevet, hvordan de danske udlændingemyndigheder udviser folk, der er i arbejde, men hvad tænker du?

Se også: Guldbager er fortvivlet: Super kreativ konditor skal udvisesnationen - 20. maj. 2016 - kl. 12:22 Stephanie fra Herlev udvist: En elev-uddannelse er ikke fin nok

Se også: Fanø raser: Flittig sushi-kineser står til udvisning

Se også: John er desperat: Min kone kan kun gøre rent 3 timer hver dag

Se også: Rigmanden Kasper og hans udviste kone er ude nu: Hilsen til Støjberg

Skal de danske udvisningsregler lempes, for folk der arbejder?

49 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere