Politi om ulovligt parkeret fotovogn: Det er nødvendigt

Politiets 100 fotovogne kan godt finde på at parkere, der hvor andre biler ikke må holde. Og det må de gerne, siger en politimand

- Typisk at politiet dækker over sine egne ulovligheder ved at sige, at der er en paragraf i færdselsloven, der undsiger dem.

- Den er bare ikke gangbar, da det ikke er udrykningskørsel. I paragrafen står der ikke noget om fotovogne er undtaget for straf.

nationen To tilskadekomne: Bilist holdt øje med fotovogn og.... smask

Sådan skriver jv.dk-debattøren Peter A i en af de 19 kommentarer artiklen 'Fotovogne må holde hvor som helst' har fået. Her forklarer Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, nemlig, at det kan være nødvendigt at bryde lovgivningen, der hvor det ikke er muligt at parkere lovligt:

Når folk ringer henviser vi til paragraf 30
- Det sker at vi får henvendelser fra folk om den måde, ATK-bilerne parkerer på.

- Der går vi ind og kigger på, om der var mulighed for at holde lovligt.

- Hvis der ikke er det, så kan vi henvise til § 30. Den åbner for at politi og redningskøretøjer er undtaget og må tilsidesætte lovgivningen, siger Knud, men Peter A og flere andre, synes altså ikke forklaringen holder:

- Politimanden er ude på tynd is.

Synes ikke fotovogne er 'nødvendige'
- Ved en fartmåling er det IKKE 'absolut nødvendigt' at parkere ulovligt.

- Det kan det være i forbindelse med færdselsuheld ol., men her bøjer han loven, som det passer ham, skriver Jørn C , mens Robert B synes politiet brug af paragraf 30 er 'Helt i orden':

- Lad dem endelig krasse penge ind til vores stat fra de tosser, der ikke kan finde ud af at holde fartgrænserne.

Politiets nye ATK-biler kan måle bilisternes hastighed i tre vognbaner samtidigt. Foto: Mogens Flindt nationen Opbakning til fotovogne vakler: V, K, SF, DF og LA på banen

Hvad synes du? Tror du færdselslovens forældre havde tænkt på fotovogne, da de formulerede paragraf 30?

Christian B skriver, at det burde nok afprøves ved en domstol, om de ATK vogne virkeligt går med under de undtagelser. Og Flemming H  foreslår, at man kommer farver på fotovognene som man gør i England

- Hvad så med at synliggøre dem som man gør i England, når de absolut skal holde til gene for andre trafikanter, skriver Flemming.

Det er langt fra første gang, politiets ageren med fotovognene i trafikken pisser folk af. Her har en bilist filmet en fotovogn køre for stærkt i Limfjordstunnelen:

Og her igen en hastighedsoverskridelse ved Tappernøje.

 

199 kommentarer
Vis kommentarer