Politiet fængsler hundeejer: Fire hunde uden mad i 50 timer

Dyrenes Beskyttelse raser mod politiet, der anholdt en hundeejer, så hans fire hunde hverken fik mad eller drikke i 50 timer

Man kan ikke give sine hunde mad og drikke, når man sidder i fængsel. men skal politiet spørge alle anholdte, om de har dyr, der trænger til pasning? (Arkivfoto: Colourbox)
Man kan ikke give sine hunde mad og drikke, når man sidder i fængsel. men skal politiet spørge alle anholdte, om de har dyr, der trænger til pasning? (Arkivfoto: Colourbox)

- En bekymret borger henvender sig på 1812, Dyrenes vagtcentral.

- Hun fortæller, at der i en lejlighed ( i Græsted, red) befinder sig 4 hunde, som har været alene i lang tid, og som opfører sig voldsomt.

Anholdt torsdag - hundene får hjælp lørdag
- Personalet på 1812 arbejdede meget på at få politiet ud, men det viste sig umuligt. Lørdag aften kl 21.30, får jeg overdraget sagen.

- Det viser sig, at ejeren var blevet anholdt torsdag aften, og at lejligheden er blevet ransaget umiddelbart efter.

Sådan skriver John Stubtoft Nielsen, områdeformand i Dyrenes Beskyttelse Furesø på Facebook om en sag, der lige nu skaber debat i hundekredse. For John synes den måde myndighederne har tacket situationen er under al kritik. hans tekst fortsætter således:

 - Det vil sige at politiet har været klar over at der var 4 sultne og tørstige hunde i lejligheden, men havde undladt at gøre en skid ved det.

- Først efter gentagne henvendelser blev de 3 af hundene fjernet lørdag aften ved 23 tiden.

Havde tilsyneladende spist sin hvalp
- Den sidste hund havde tilsyneladende spist sin hvalp, og den bliver først fjernet mandag af en dyrlæge.

- Dvs. at hundene har været alene i ca 50 timer, uden mad og vand.

- Jeg mener ikke, at politiet har udført deres arbejde særlig godt i denne sag. Jeg vil strække mig til at sige elendigt, skriver John, der får stor opbakning på Facebook, mens Nordsjællands Politi er mindre begejstrede:

- Det er korrekt, at torsdag aften anholder en mand udenfor sit hjem.

- Han bliver varetægtsfængslet fredag, og så snart vi bliver gjort opmærksomme på, at der er hunde i hans hjem, så tager vi os selvfølgelig af det, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi, der hentede 3 af hundene lørdag aften, mens den sidste blev tilbage med fyldt mad- og drikkskåk.

Skal politiet spørge dem de anholder, om de har hunde i hjemmet?

 

70 kommentarer
Vis kommentarer