Politiet rykkede ud til butik med bland selv-slik: Har aldrig hørt om det før

Efter forhøret i butikken i indkøbscentret Storleden i i den nordsvenske by Luleå viste det sig, at de havde haft fingrene nede i bland selv-slikket. 

Butikken måtte kassere en del slik, efter at nogle kunder havde brugt fingre istedet for skovle. Arkivfoto: Thomas Borberg
Butikken måtte kassere en del slik, efter at nogle kunder havde brugt fingre istedet for skovle. Arkivfoto: Thomas Borberg
Følg nationen!

- Det sker ikke så tit.

- Faktisk har jeg aldrig hørt nogen tale om det tidligere.

Sådan siger Jenny Blixt, anklager ved Luleå Polis i det allernordligste Sverige til SVT.se, om den alarm, politiet rykkede ud til i går i indkøbscentret Storheden.

Hist og pist er der nok nogle, der har brugt fingrene
For da betjentene nåede frem, viste det sig, at de var blevet tilkaldt, fordi to slik-kunder havde brugt fingrene til at tage bland selv-slik, eller løsgodis, som det hedder på de kanter. Og at kunder - efter at være blevet forhørt - faktisk havde tænkt sig at betale for de søde sager:

- At nogen har taget bland selv-slik med hænderne, er jo nok foregået hist og pist, men det er ikke ofte, at det bliver anmeldt, fortsætter Jenny, der nu overvejer, om de to kunder nu skal have en bøde og og eventuel betale erstatning for hærværk:

Højst sandsynligt bliver der ingen sag
- Men for at man dømme nogle for hærværk, så kræves det jo, at man kan bevise, at de havde til hensigt at øve hærværk.

- Så højst sandsynligt bliver der ingen sag, lyder det fra anklageren, og ser man på den debat, som episoden har skabt på SVT's Facebook-profil, så er det nok også den korrekte beslutning:

- Her er det så, det systemkollaps, som Sverigedemokraterna har advaret om.

- Vi skulle have lyttet efter, skriver Christoffer N i en ironisk (2 smileys) kommentar, der har fået 81 likes.

avisen expressens Facebook-side (ja, sagen har fået stor opmærksomhed) er debatten anderledes aggresiv. Og her bliver Danmark faktisk fremhævet som løsgodis-hygiejnens højborg.

I Danmark har de plasthandsker
- I Danmark (og mange andre steder) har de 'engangsplasthandsker' i stedet for skeer.

- Det er da også så ækelt at folk graver i løsgodisset med deres beskidte hænder, skriver Kristian M, og Monica skriver, at hun slet ikke køber løsgodis af samme grund:

- Jeg køber kun indpakket slik, hvis jeg skal købe noget, skriver hun. Men hvad siger du?

22 procent synes det er ækelt
37.286 svenskere har deltaget i en afstemning om god opførsel i slikbutikken, og fem procent erkender, at at de har brugt hænderne, mens 68 procent altid bruger skovlen. 22 procent mener, at løsgodis er klamt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind