Politiet skal ikke kalde bilist for dum: Bøde på 4000 kr. skaber debat

Bilisten blev blitzet med 127 i timen - og en mobiltelefon i hånden. Men må politiet skrive, at bilisten opførte sig 'dumt og farligt'?

En ting er at få en bøde på 4000 kr. for at køre for hurtigt og tale i mobiltelefon. Men skal man også finde sig i at blive kaldt 'dum'? Arkivfoto: Astrid Dalum
En ting er at få en bøde på 4000 kr. for at køre for hurtigt og tale i mobiltelefon. Men skal man også finde sig i at blive kaldt 'dum'? Arkivfoto: Astrid Dalum

- Jeg synes politiet skal holde sig til sit arbejde.
- Kommentarer - som i dette opslag - er personlige og har ikke noget med jobbet som politimand at gøre.

- Jeg er modstander af at bruge ord som dum og deslige. Det skaber mistillid til politiet.

Tydeligt at nogen har et anstrengt forhold til politiet
Sådan skriver Marcus T i sine kommentarer på jv.dk om en bilist, der forleden blev genstand for en - i hans øjne - useriøs Twitter-melding fra Sydjyllands Politi.

Bilisten blev nemlig fanget af politiets fotovogn på Lunderskovvej med foden trykket alt for hårdt ned på speederen og mobilen i hånden, og det fik politiet til at kalde hans kørsel for 'dumt og farligt':

Jeg respekterer politiets arbejde
Men selvom Marcus har fået tre likes for sin opsang til den personlige politi-tweeter, så har Bjarne J fået seks likes for sin. Bjarne mener nemlig, at det er helt OK, at politiet sætter fokus på at folk opfører sig dumt:

- Det er ret tydeligt, at visse personer her har et anstrengt forhold til politiet.

- Bare trist at det kommer til udtryk i den her anledning.

Fint at fortælle at der er hjernelamme folk på vejen
- Hvis ikke politiet skulle oplyse om forholdene på vejene - herunder at der er hjernelamme bilister ude i trafikken - hvem skulle så.

- Jeg - som respekterer politiets arbejde - sætter pris på deres åbenhed og brug af medierne til hurtigt at informere, skriver Bjarne, men hvad tænker du?

For fire år siden skabte Bornholms Politi debat, da de besluttede at bringe ugens dårligste undskyldning. Det kan du læse om her:

Haha: Politiet gør grin med 'skildpadde-kvinde'