Post Danmark dropper 1-dagsregel: Så længe må et brev være på vej

Hvor lang tid synes du postbudet skal være om at få et brev frem?

Læserbrev i Ekstra Bladet d. 18.april.
Læserbrev i Ekstra Bladet d. 18.april.

- Opskriften på at afvikle sig selv : Ringere service, højere priser.

Sådan skriver John W på DRs Facebook om de nye - og slappere krav, politikerne vil give Post Danmark, så de fortsat kan konkurrere. I dag er kravet, at et brev skal være fremme på 1 dag, men fremover må der op til fem dage før et brev rammer modtagerens dørmåtte.

Vi afskaffer A-brevet
- Vi er villige til at bakke op om det, transportministeren har lagt frem; nemlig at vi afskaffer A-brevet, og i stedet gør B-brevet med en langsommere levering, til standardproduktet, siger Socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen til DR.dk, og SFs postpolitiker er enig:

- Det bliver træls for mange, men vi er endt i en situation, hvor der simpelthen er så få breve, der skal deles ud, så er vi nødt til at finde nogle penge. Også for dermed at sikre, at vi fortsat har en virksomhed, der når ud til alle postkasser, siger Karsten Hønge.

I postkassen d. 11 - fremme d. 20.
Men spørgsmålet er om de nye - og slappere krav - overhovedet har noget med virkeligheden at gøre. nationen! har ofte fået læserbreve om forsinkede fødselsdagskort, og på DRs Facebook skriver Metha A i dag:

-  D. 11 April blev der sendt et brev til mig, som B-Post - det ankom d. 20. April!!!

- D. 21. April sendte JEG så et brev, som A-Post, det ankom til modtageren d. 26. April!!! Hhmmm - LIDT hurtigere, dog.....

Læserbrev i Ekstra Bladet d. 18.april.
Læserbrev i Ekstra Bladet d. 18.april.
 

Hvad tænker du? Har PostDanmark brug for skrappere eller slappere regler?

1 af 2 I dag skal Post Danmark bringe et A-brev frem til modtageren på 1 dag. Men det bliver nu lavet om til 5 dage. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
2 af 2 Læserbrev i Ekstra Bladet d. 18.april.
125 kommentarer
Vis kommentarer