Præst forarget over menigheds-druk: Gratis bajere og rødvin til møderne

Der er ballade i Ulkebøl Sogn, hvor samtlige ni medlemmer af menighedsrådet er parat til at gå af i protest mod præsten Kirsten Schmidt. Men nu melder en tidligere præst sig ind i debatten med historier om menighedsrådet

- Syg kultur at man ikke kan mødes og træffe beslutninger - endda som folkevalgt og tillige i et offentligt møde - uden alkohol.

Sådan skriver Jørgen P i en af de kommentarer, der lige nu tikker ind på jv.dk i debatten om samarbejdsproblemer mellem menighedsrådet i Ulkebøl og præst Kirsten Schmidt.

En drak fem-seks bajere
Menighedsrådet mener at præstens embedsførelse og samarbejdet med kirkens andre ansatte halter og nævner at Kirsten Schmidt er for sen til give salmenumre til organisten og udstede attester i rette tid til kirkens anden præst, forklarer formanden til jv.dk. Men nu får Kirsten Schmidt opbakning fra Søren Wogensen, der var præstevikar i Ulkebøl i fire måneder i 2010.

- Alkohol i den mængde, jeg oplevede det på ét specifikt møde i Ulkebøl, var klart over grænsen.

- For det fortsatte efter maden. En drak det meste af en flaske vin, en anden tog fem-seks bajere.

Det kan man ikke byde en præst
- Kan det foregå én gang i Ulkebøl, kan det også ske igen. Det kan man ikke byde en sognepræst, og det bør frem.

- Kirsten Schmidt er ikke eneansvarlig for det dårlige samarbejdsklima, siger Søren Wogensen til jv.dk, der ogsp kan fortælle at Wogensen nuværende menighedsråd i Vemb altid mødes over en kop kaffe.

Sognet betaler drikkevarer, mens medlemmerne selv betaler for maden. Men hvad mener du?

77 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere