Annonce:
Annonce:

Presset: To rockere proppes i lille celle

Der er massiv pladsmangel i de danske fængsler. Men der er også mangel på fængselsbetjente, så sidste år blev der nedlagt cirka 80 pladser. Nu må fangerne sove sammen

En celle i Storstrøm Fængsel. Der er så mange indsatte, at personalet jver dag skal overtale rockere og drabsmænd til at sove sammen to og to. Foto: Kriminalforsorgen
En celle i Storstrøm Fængsel. Der er så mange indsatte, at personalet jver dag skal overtale rockere og drabsmænd til at sove sammen to og to. Foto: Kriminalforsorgen
Annonce:
Følg nationen!

-  Jamen det går jo godt i lille Danmark!

- Gad vide hvornår man rent faktisk handler på opråb - i stedet for bare at snakke om de nødvendige tiltag?

To mand på 8 kvadratmeter i 23 timer
Sådan skriver Marie N. i en af de hundredevis af frustrerede kommentarer, der er skrevet på TV2 Nyhedernes Facebook-profil om personalemanglen i danske fængsler, der betyder at flere og pladser afsoningspladser(celler) bliver lukket. Og at personalet skal bruge tiden på andet end at holde øje og hjælpe fangerne med at resocialisere:

- Der er simpelthen ikke nok celler til alle.

- Men vi kan ikke tvinge nogen til at dele, så hver dag er en kamp for at få puslespillet til at gå op.

Annonce:

Svært at overtale drabsmænd og rockere
- Tro mig, det er ikke nemt at overtale nogen til at være spærret inde sammen 23 timer i døgnet på 8 kvadratmeter. siger fængselsbetjent Jesper Dalbye fra Storstrøm Fængsel, der er bygget til 250 fanger, men altid har overbelægning, til TV2 Nyhederne.

Fængslet burde have 160 fængselsbetjente ansat, men der har aldrig været mere end 100. Og læser man videre i ed mange kommentarer, så er der en del opgivenhed at spore:

Historisk: 14.000 kr. mere om måneden

- Fængsler, hospitaler, psykiatrien, ældreplejen og alle mulige andre offentlige instanser, hvor det ikke er attraktivt at arbejde, grundet en løn der på ingen måde svarer overens med det store ansvar og de pressede og til tider voldsomme arbejdssituationer man til tider står i, i sådanne jobs og grundet ringere og ringere arbejdsmiljø, på baggrund af kontinuerlige sparerunder.

- Vi er alle afhængige af disse instanser, men vil åbenbart ikke bruge de nødvendige ressourcer på dem ,skriver Maiken M. men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: