Pris-chok i bager: Det er alvorligt

Mens politikerne snakker, skaber de stigende elpriser store problemer ude i landet. I Haslev må en bager nu betale 35.000 kr for el pr. måned - det er en stigning på 10.000 kr.

Jette fra Mesterbageren i Haslev har sendt det her foto. Fastelavnsbollerne er nu sat op med 2 kr. til 20 kr. Foto: Jette
Jette fra Mesterbageren i Haslev har sendt det her foto. Fastelavnsbollerne er nu sat op med 2 kr. til 20 kr. Foto: Jette
Følg nationen!

- Jeg har stor forståelse for det, men samtidigt sidder man som forbruger også med en frustration over både at skulle betale for prisstigninger hjemme, for derefter også at skulle betale mere ‘ude’.

- Et eller andet sted må der opstå et hul? Vi kan jo ikke bruge penge, vi ikke har.

Meget alvorlig sag
Sådan skriver Leah R. i en kommentar om de prisstigninger på el, der rammer både firmaer og private over hele Danmark.

Kan mærkes: Ekstraregning på 9,5 milliarder

Tomatkrise: 30 mister jobbet

nationen! har tidligere skrevet om en gartner på Fyn, der har måtte fyre folk, fordi han ikke har råd til at varme drivhusene op - og Leah skriver sin kommentar på TV2s Facebook-profil til en artikel om en bager i Haslev, der skal betale 10.000 kr mere om måneden for el og som derfor har sat priserne på varerne op:

- Det er en meget alvorlig sag for sådan en lille bagerforretning som min, lyder det fra indehaveren af Mesterbageren i Haslev, Brian Hansen til TV2.

Strøm, som vinden blæser
- Længe leve den grønne omstilling. Hvor vi har strøm, som vinden blæser, skriver Christian A . med henvisning til de forhandlinger der foregår lige nu på Christiansborg om hjælp til danskere, der er ramt af energistigningerne:

- Hvad er det, regeringen mangler at forstå?, skriver Karsen H, samme sted.

100 millioner og 50 millioner
Regeringen har spillet ud med en varmehjælpspakke på 100 millioner kroner - Venstre synes, danskerne skal have hjælp for 50 millioner - og Nye Borgerlige har bl.a. kig på energiafgifterne, som i 2021 indbragte staten mere end 30 milliarder kr., og på de 2,7 milliarder kroner, som staten lige nu - netop på grund af de skyhøje elpriser - regner med at spare i 2022 på tilskud til f.eks. vindmølle-ejere.

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+