Professor fra Etisk Råd sammenligner omskæring med berusede forældre

Hvis staten skal forbyde omskæring af hensyn til børnene, så skal forældre-druk og rygning også forbydes, lyder det fra et medlem af Etisk Råd

- Hvis man kan lave forbud mod at slå børn, så kan man vel også lave forbud mod at skære i dem?

- Der må kunne trækkes en rimelig grænse mellem fysisk vold og passiv rygning.

Mange ting skal forbydes hvis vi vil beskytte børn
Sådan skriver Christian P i en kommentar på Politikens Facebook-profil til et debatindlæg om drengeomskæring, skrevet af Signild Vallgårda, professor på Institut for Folkesundhed, Københavns Universitet og medlem af Etisk Råd.

Professoren mener nemlig, at de mange danskere, der vil sætte en aldersgrænse på omskæring er helt galt på den. Og et forbud, vil være en indblanding fra statens side i forældrenes ret til at bestemme over deres børn:

- Hvis vi mener det alvorligt, at vi vil beskytte børn mod at blive skadet af deres forældre, da skal vi også forbyde forældre at ryge i hjemmet og andre steder, hvor børn opholder sig, f.eks. i biler.

Muslimske Abu rister Løkke: Hvorfor taler du ikke om problemet alkohol?

Berusede forældre gør børn utrygge
- Vi skal også forbyde forældre at drikke sig berusede, når børnene er til stede. Det kan skabe stor utryghed hos børnene at opleve, hvordan forældre opfører sig anderledes i beruset tilstand, skriver professoren, der dog ikke henter den store opbakning i Facebook-tråden:

Mustafas lille søn skal ikke omskæres: Han skal ikke bære min historie videre

- Man ejer ikke sit barn.

- Man har det i sin varetægt, indtil det når myndighedsalder og kan træffe indgribende beslutninger om for eksempel tatoveringer, omskæring, plastiske operationer samt religiøst tilhørsforhold, skriver Karin D f.ex og Nici W fortsætter således:

Overtro er ikke et argument for at skære i børn
- Et forbud kan ikke være et indgreb i religionsfriheden, da religionsfrihed ikke omfatter andre end individet selv.

- Nu hvor den kære professor selv indrager whataboutery så vil jeg pointere, at det selvfølgelig også burde være en forældre ret, at tatovere ens børn.

- Hvad med den minoritet som omskær piger. Har de ikke den samme religionsfrihed eller forældre ret? Voksne kvinder må end ikke blive omskåret.

Hamsa synes det er sundt: Ingen forhud, ingen bakterier

- Overtro er ikke et legitimt argument for, at skære dele af drenge eller pigebørn, skriver Nici, mens Hamsa H mener at omskæring er godt:

- Det er ikke skadeligt at få fjernet sit forhud. Det er det modsatte, sundt.

- Er i klar over hvor mange bakterier der sætter sig under det forhud?

- Men i sidste ende er det vel ikke om sundhed men om religionsfrihed og hvor meget man kan begrænse den, skriver Hamsa.