Profeti om Islamisk Stor-Stat: Europa er Orobpa om 5 år

Islamisk Stat er velfungerende, og tager sig fint af sine borgere, siger italiensk forfatter. Hvad siger du?

- I dag er Islamisk Stat reelt en fungerende stat. Bevægelsen kontrollerer et enormt territorium.

- Den (Islamisk Stat)  tager ansvar for sit område og sin befolkning. Og den har en økonomi til at finansiere sig selv, siger Loretta Napoleoni, en italiensk journalist og forfatter til Politiken. Og forfatteren, der netop har fået sin bog om iIlamisk Stat oversat og udgivet i Danmark, forklarer til berlingske,dk, at vesten har taget helt fejl af IS:

Men IS er ikke kun brutal og sadistisk
- Set med vestlige briller er Islamisk Stat en brutal, militær besættelsesmagt med en sadistisk hær.

- Men det er ikke nødvendigvis de syriske og irakiske sunnimuslimers holdning efter årtier med kaos, krig, ødelæggelse og udbredt korruption og uretfærdighed hos myndighederne, i politiets rækker og blandt politikerne, siger Loretta og fortæller at IS deler mad ud til fattige og reparerer veje og alle andre ting, man forventer af et velfungende styre.

Islamisk Stat er ligeså stort som England
Det nuværende Islamisk Stat er ifølge forfatteren på størrelse med England, men drømmen er - ifølge dr.dk - en stor-islamisk stat, der strækker sig fra Kina til Portugal. I den 1300 år gamle profeti kaldet Malahim, står der endda at IS-lriger indenfor fem år vil vinde kampen over de vantro ved byen Dabiq i det nordlige Syrien.

Og herefter vil kalifatet sprede som man man se på et kort, IS har delt på twitter.

 

Loretta Napoleoni siger til berlingske.dk, at vesten burde lade landene i mellemøstten forme nye landegrænser, og så iøvrigt overveje om de bomber vi smider for tiden, virker. Det mener hun nemlig ikke de gør.

Nye landegrænser
- Nærmest tværtimod, for bomberne rammer også civile, og det giver Islamisk Stat yderligere vind i sejlene. Det er heller ikke en mulighed at indsætte landtropper, for det er der ikke vilje til.

- Så vi må overlade det til Mellemøsten selv at forme de nye landegrænser, og så med diplomatiske midler forsøge at påvirke de nye grænsedragninger, så de skader os mindst muligt, siger Loretta Napoleoni, men hvad siger du?

Skal Islamisk Stat have lov til at havde deres kalifat bag nogle veldefinerede grænser som landene i mellemøsten selv aftaler?

 

355 kommentarer
Vis kommentarer