Propfuld indkøbsvogn: Inger lader andre komme først til kassen

Hvad gør du, hvis du har mange varer, og personen bag dig har en eller to? Og er du typen, der skynder dig hen til en nyåbnet kasse - selvom der er andre kunder, der har ventet længere i køen?

- Jeg synes det er så uforskammet at råbe op!

- Står der en kunde bagved ved mig med få varer og jeg har en hel vognfuld, siger jeg ofte til vedkommende, at han/hun gerne må gå foran mig.

Alle har ret til at gå ud af køen
Sådan skriver nationens! Inger J i en kommentar om kø-kultur, ventetid og god opdragelse i supermarkedskøen. Inger har bl.a. læst artiklen om en kassedame, der hentede en kunde med mange varer hen til en nyåbnet kasse - og hun forstår ikke, at andre folk kan hidse sig så meget op over at vente i et par minutter ekstra:

Se også: Stod i Netto-kø med propfyldt vogn: Så blev jeg hentet over til en nyåbnet kasse

Se også: Kassedame til kunde der ville have åbnet en ny kasse i Netto: Følg køkulturen

Men det kan Ane R, der mener, at en nyåbnet kasse er for kunder, der ikke står i kø ved en anden kasse. Ane har lavet dette regnestykke:

- Køen ved kasse 1 er på 15 personer, og der går 10 personer rundt i butikken.

- Nu åbner kasse 2.

- 6 personer fra kasse 1 går over til kasse 2, 9 bliver stående.

Ny kasse ny kø
- Skal de 10 i butikken så vente med at gå til kassen til begge kasser er ledige, for ikke at risikere at blive betjent før en af de 15 fra den oprindelige kø?

- NEJ! Ny kasse = ny kø. Alle har ret til at gå ud af køen og stille sig i en anden, skriver Ane og Lissi J fortsætter:

- Hvis man står i en kø ved kasse 1, kasse 2 er også åben, så åbnes kasse 3, hvem skal nu have lov til at komme først.

Nej, hveranden i køen skal til den nye kasse
- Jeg mener en ny kasse åbnes og en ny kø bliver lavet, ellers skal man jo også til at se, hvor mange står i kø 1 hvor mange i kø 2, 7 i den ene og 3 i den anden, skal man så også deles, så ingen bliver snydt, skriver Lissi, mens Elin har fået likes for denne model:

-  Nej, det er mest rimeligt, hvis nr 2,4,6 mm går over til ny kasse, men det sker desværre ikke ret tit, skriver Elin, men hvordan opfører du dig i supermarkedskøen? Og er du typen, der lader andre - med færre varer - komme foran?

 

 

225 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere