Protest mod tørklædeforbud: Min datter skal bære hijab nu

I foråret vedtog den svenske kommune Staffanstorp et forbud mod tørklæder i byens skoler, og i mandags fulgte Skurup kommune efter. Men kan man det?

Har du en forklaring på, at flere svenske kommuner vil have skoler uden tørklæder? Deltag i debatten under artiklen. Arkivfoto
Har du en forklaring på, at flere svenske kommuner vil have skoler uden tørklæder? Deltag i debatten under artiklen. Arkivfoto

- Det strider helt og aldeles mod religionsfrihed, diskriminationsloven og børnekonventionen.

- Det kommer aldrig til at ske, så glem det.

Skal man smide eleverne ud?
- Og hvis det så træder i kraft alligevel, så er der ingen der vil tage deres tørklæde af - for hvad vil i gøre?

- Tvinge det af eller smide eleverne ud af skolen?

- Straffe personalet eller indføre bøder?

Sådan skriver Alaa A i en af de 373 kommentarer, der er skrevet på Sverigedemokraterna i Skurups Facebook-profil, om det tørklædeforbud for elever og medarbejder i kommunens skoler og børnehaver, der blev vedtaget på byrådsmødet mandag aften.
nationen 50 km fra København: Her vil de forbyde tørklæder i skoler

Vi vandt over de rød-grønne-liberale
- Sverigedemokraterna fik støtte fra Moderaterna og lokallisten Skurup-partiet mod de øvrige rød-grønne-liberale partier i den endelige afstemning.

- Vi vandt 22-19 og der var spotane klapsalve.

- Budskabet handler om langt mere end tøjvalg, det handler om ligestilling og hvilke værdier vi vil have i kommunen og kommunens skoler, skriver partiet, men Alaa A er langtfra den eneste, der tror på at beslutningen kan føres ud i virkeligheden:

Vil bede min datter tage hijab på
- Jeg var modstander af at min datter skulle begynde at bære hijab.

- Men efter det her vil jeg bede hende om at tage hijab på.

- Vi får se, hvad i kan gøre ved det, skriver Sagal A således i en kommentar, og Yasin I mener at det er forsøg på at kriminalisere muslimer:

- Det her forbud strider mod børnekonventionen, som bliver svensk lov 1. januar.

- Jeres forsøg på at kriminalisere muslimer kommer iikke til holde.

- Nazister, skriver Yasin, men hvad tænker du?

Den svenske statsminister bruge ordet 'afskyeligt', da han så hvordan elever på den muslimske skole Al Azhar var delt efter køn, når de kørte i bus. I weekenden er der kongres i statsministerens parti - og mange deltagere vil forbyde religiøse skoler. Arkivfoto nationen Afskyeligt: Svenskere diskuterer totalt forbud mod muslimske skoler

370 kommentarer
Vis kommentarer