Annonce:
Annonce:

Putins pengetank bugner: Hæver soldaterløn

Selvom Rusland sælger mindre gas og olie, så tjener de mere end sidste år

Trods sanktioner og trods USAs opfordring til feks. Indien om at slappe lidt af med at handle med Rusland, så skovler Putin penge ind på olie og gas. Foto: Mikhail Kliementyev/ 
Sputnik/AFP/Ritzau Scanpix
Trods sanktioner og trods USAs opfordring til feks. Indien om at slappe lidt af med at handle med Rusland, så skovler Putin penge ind på olie og gas. Foto: Mikhail Kliementyev/ Sputnik/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg nationen!

- Får sanktionerne Kreml til at skifte kurs - og skaber de nok pres på Rusland, så de ændrer deres Ukraine-politik?

- Nej.

Sådan siger Alexander Gabuev, senioranalytiker i tænketanken Carnegie Moscow, til mediet Politico.eu om en prognose fra verdensbanken IMF, der viser, at den russiske økonomi nok er presset, men langt fra smadret.

Priserne er seks gange højere
Politico kan også berette, at Rusland - selvom de sælger mindre gas og olie end før invasionen - tjener flere penge.

Olie-eksporten faldt således med 13 procent fra maj til juni, fra 18,9 millioner tons til 16,5 millioner tons, men indtjeningen steg fra fra 10,2 milliarder euro til 10,5 milliarder euro. Det er højere end i samme periode i 2021.

Annonce:

Kigger man på landets gaseksport, faldt den i juni - sammenlignet med sidste år - med cirka 25 procent. Men indtjeningen steg til 11,1 milliarder dollars mod 3,6 milliarder dollars i juni sidste år. Forklaringen er at råoliepriserne er omkring det dobbelte af sidste års niveau, mens naturgaspriserne er omkring seks gange højere, skriver Politico.

Prisen på naturgas er steget og steget. Og da Rusland er verdens største eksportør, så giver de høje priser penge i krigskassen. Screenshot fra Ice
Prisen på naturgas er steget og steget. Og da Rusland er verdens største eksportør, så giver de høje priser penge i krigskassen. Screenshot fra Ice
 

Soldater får kæmpe lønstigning
I weekenden kunne den franske avis Le Monde - med et russisk militærmedie Perm 36.6 som kilde - fortælle, at nogle af de ekstra penge Rusland tjener på energi, nu bliver brugt til at sætte lønnen i den russiske hær op.

Der mangler nemlig 22.000 soldater, og hæren tilbyder derfor lønninger, der er tre-fire gange højere end den løn, de første soldater i invasionen fik.

Ifølge Jyllandsposten ligger gennemsnitslønningerne i områder uden for de russiske storbyer på 1500-3000 kr. om måneden. Den russiske hær er nu klar til betale mellem 26.000 og 67.000 kr., skriver Jyllandsposten, der også kan fortælle at en russisk soldat, der skyder en helikopter ned, får en bonus på 35.000 kr.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: