Annonce:
Annonce:

Putins succes: Penge

Har Putin haft en dårlig uge? Ikke hvis man ser på økonomien

Europa taler om flere sanktioner og udviser sammenhold i uset grad - og imens skovler Putin penge ind. Foto: Dmitry Azarov/AFP/Ritzau Scanpix
Europa taler om flere sanktioner og udviser sammenhold i uset grad - og imens skovler Putin penge ind. Foto: Dmitry Azarov/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg nationen!

- Pengene flyder stadig Putins vej.

Sådan kan man godt oversætte overskriften 'The Money Game Is Still Going Putin’s Way' som finansmediet Bloomberg bringer i dag.

For mens de økonomisk stærke G7-lande tidligere på ugen talte om yderligere sanktioner over for russisk olie, og NATO har inviteret Sverige og Finland med i forsvarsklubben, så skovler Rusland stadig penge ind.

EU: 427 milliarder til Putin

Rubler stiger, Indien/Kina køber - og tysk energigigant er presset
Indien - og til en vis grad Kina - har f.ex. mangedoblet deres olieimport fra Rusland, store indiske vlrksomheder meddeler, at de øjner 'muligheder' i Rusland, nu hvor europæiske firmaer har trukket sig. Og så har det store tyske energi-selskab Uniper i dag mistet store værdier på børsen.

 

Annonce:

Taber 18 procent
Aktien er faldet 18 procent, og ledelsen har ifølge Financial Times talt med regeringen om behovet for økonomisk støtte. Unipers problem er, at de ikke kan købe russisk gas i de mængder, de har brug for. Og derfor skal købe gas fra andre leverandører til højere priser.

Den russiske valuta, rublen, har ikke stået stærkere i de sidste syv år. Og Bloomberg nævner også, at regeringer i Europa nu beder borgerne om at tage kortere bade og lade være med at bruge tørretumblere til at tørre deres vasketøj.

Spar 5000 på brusebad
Det sker også i Danmark, hvor Energistyrelsen forleden lagde de her gode råd ud:

Tag kortere varme bade:Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året – alt efter hvilken varmekilde du har.

Brug tørresnoren: Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

Annonce:

Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien: Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: