Pyha: Koranen kan hjælpe grisekøds-kunder

'Stegt kebab, oksekød' står der på pakkerne, men de kan indeholde svinekød, afslørede Fødevarestyrelsen i går. Men muslimer behøver ikke gå i panik

Vers 2:173 i Koranen beskriver, at muslimer ikke begår en synd ved at spise svinekød, hvis de ikke gør det med vilje eller bliver tvunget til det.(Foto: AP)
Vers 2:173 i Koranen beskriver, at muslimer ikke begår en synd ved at spise svinekød, hvis de ikke gør det med vilje eller bliver tvunget til det.(Foto: AP)

- Nu vil jeg ikke piske en stemning op, men jeg har aldrig rigtig forstået den der med at svinekød skulle være urent.. Grisen er et af de få dyr der IKKE skider hvor den spiser...

Sådan skriver nationens! Anders P. i en af de 131 kommentarer, afsløringen af svinekød i en kebab-blanding har fået på nationen!.

Læs:

Se også: Fødevarestyrelsen finder svinekød i shawarma

Imran Shah, talsmand for Islamisk Troessamfund kalder svinefundet for en 'kæmpe skandale':
- Som kommer til at skabe et ramaskrig blandt muslimer i Danmark, og andre mener, at muslimer nu ikke kommer i paradis til de 72 jomfruer.

Ro på, Koranen har forudset griseshawarma
Styrelsen har fundet spor af de 'forbudte' svinekød i et 'stegt oksekød'-produkt, som adskillige shawarma-barer, grillbarer og pizzarier i Københavnsområdet bruger i sine shawarmaer, men selv om mange muslimer derfor nu er blevet nervøse for, om de har spist kød fra den urene gris, maner Koranen til ro.

I Vers 2:173 - hvor svinekødforbuddet er beskrevet, og hvor ikke-halalslagtet kød og kød fra selvdøde dyr forbydes, står der nemlig ifølge den jurastuderende Murat Tamer, at:

Ingen synd hvis man bliver tvunget
- Men hvis nogen bliver tvunget, uden at gøre det af lyst eller for at overtræde forbuddet, da begår han ingen synd.

Og nationens! Ibrahim fortæller, at troende muslimer, der ved en fejl er kommet til at spise svindekød, kan rense sig ved at bede en bøn:

- Så skal man bede om tilgivelse, og forklare at man ikke vidste, at det var svinekød, lyder det fra Ibrahim.

Min muslimske ven elskede frikadeller
nationens! D. I. maner også til besindighed, og fortæller om en gammel ven:

- Havde for mange år siden en kammerat fra Pakistan,, for satan han kunne æde frikadeller og drikke bajere!.. (Og han var muslim)

Men hvad med dig? Spiser du grisekød?

29 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere