Radikale vil afskaffe kongehuset: Nu vil Lasse afskaffe de radikale

Lav Amalienborg om til flygtningeboliger, lyder et forslag efter at de Radikale har vedtaget, at kongehuset skal afskaffes.

Morten Østergaards parti vil afskaffe kongehuset - men rigtig mange læsere vil hellere afskaffe De radikale. Foto: Jens Dresling
Morten Østergaards parti vil afskaffe kongehuset - men rigtig mange læsere vil hellere afskaffe De radikale. Foto: Jens Dresling
Følg nationen!

- Lad os afskaffe de radikale. Der kommer ikke meget godt fra den kant.

- Lad kongehuset blive. Afskaf De Radikaliserede i stedet ;)

Amalienborg kan være flygtningeboliger
Sådan skriver Lasse Ø og Jakob P i de to mest populære kommentarer, der er skrevet på nationen! og Ekstra Bladets Facebook  om den beslutning, der blev truffet på de Radikales landsmøde i weekenden.

Og gratis festlokale for radikale politikere
Og selv om Claus S's kommentar godt kan læses, som om han er enig med partiet i at Danmark ikke har brug for et kongehus, så tyder antallet af likes på, at folk godt kan forstå hans ironi:

- Glimrende ide. Man kan jo så anvende tre af Amalienborgs palæer til f.eks. flygtninge eller tænketank til afskaffelse af militæret.

- Det fjerde kan bruges til Bryllups og receptions lokaler for Radikale politikere (gratis naturligvis), skriver Claus med henvisning til partiets asylpolitik OG borgmester Anne Mees brug af Københavns Rådhus for nylig.

Hvorfor er folk så vilde med de kongelige?
Af de cirka 5000 læsere, der har deltaget i afstemningen, er der 60 procent, der synes at kongehuset skal bevares. Jette F skriver her, hvorfor hun er uenig:

- Sjældent kan jeg finde noget at være enig med de radikale om.

- Her har de dog helt sikkert fat i noget af det rigtige, at der så for tiden er mange andre vigtige ting på dagsordenen, er noget helt andet. 
- Et kongehus hører dog ikke hjemme i et moderne demokrati, om det så er England, Danmark eller alle de andre kongehuse i den demokratiske verden. 
- Jeg spørger bare mig selv, hvorfor ønsker den største del af den danske befolkning at bevare kongehuset, skriver Jette F, og Henry P synes også, at medlemmer af kongehuset skal fyres:

Synes de skal finde sig et arbejde
- Tak for denne gang til et forældet og fuldkommen latterligt system.

- De 'kongelige' er som sådan nogle søde begavede mennesker.

- Tiden må være til en afskaffelse og at de får sig et arbejde til en overenskomstmæssig løn aftalt af arbejdsmarkedets parter.

- Sjældent har jeg været mere enig med de Radikale. Desværre kan jeg se at flertallet i denne meningsmåling er for bevarelse, skriver Henry, men hvad tænker du?

Hvad har Danmark mest brug for? Kongehuset eller de radikale?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind