Rafi fra Aalborg: Obama svigtede os i søndags

Hvor meget skal man lægge i at Obama ikke tog flyveren til Paris i søndags?

- Det franske indenrigsministerium oplyste, at over 3.7 millioner mennesker marcherede igennem franske gader for, at hylde de uskyldige mennesker der mistede livet i seneste angreb i Paris.

- Israels premierminister og præsident for det Palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas deltog også og gik forreste i marchen skulder ved skulder.

- To politiske fjender, som glemte deres egen årti langt konflikt for en kort stund for, at hylde de uskyldig.

- Men hvor var Frankrigs, Danmarks og resten af EU's nærmeste allierede? Hvor var den uofficielle 'leder af den frie verden'. Hvor var Obama og hans administration?

Obama løber fra ansvaret
- Sådan skriver Rafi Rahimzai, medlem af Integrationsrådet og Beskæftigelsesrådet i Aalborg Kommune, et læserbrev om søndages store demonstration i Paris. Brevet fortsætter således: 

- Der manglede dog en leder. Lederen af den frie verden. EU landene og NATO har altid været med på forreste række, når USA har bedt om hjælp til at beskytte civile ud i verden eller for, at bombe demokrati i hovedet på folk.

- Hver gang vi ser et klip i TV eller på nettet hvor organisationer såsom Al-Qaida og ISIS tager ansvaret for angreb eller blot truer vesten, så adressere de trusler først og fremmest til Obamas udenrigs og sikkerhedspolitik og derefter til resten af den vestlige verden. Herunder Danmark.

En for alle, alle for en?
- Når EU landene bliver ramt af angreb som vi oplevede i Paris, så mener jeg det forpligter EU og Danmarks nærmeste allierede til, at deltag i sorgen! Selvom angrebet var rettet mod Charlie Hebdo og ytringsfrihed, så kan vi altså ikke komme uden om, at USA's drone angreb rundt i verden, som med jævnt mellemrum rammer de uskyldig civile er med til, at Al-Qaida, ISIS, og Taliban har let ved at rekruttere folk.

Tak til Danmark, men hvad nu?
- Danmark var repræsenteret af tre ministre. Det kan man kun være stolt af. Men nu skal vi videre og se fremmedrettet.  Justitsminister har udtalt sig, at hun mener ressourcer til PET skal øges.

- Det ville sige, vi godt kan regne med, at danske borger bliver endnu mere overvåget, så vores frihed og privatliv mindsket. Når det handler om landets sikkerhed, så ville jeg overlade det trygt til de professionelle.

Skal vi altid stole på USA?
.- Men tilbage står jeg med politiske spørgsmål. Jeg synes vi står i en situation, hvor tillid til Obama administration er kommet godt og grundig på prøve. Skal vi altid stole blind på USA's udenrigs og sikkerhedspolitik?

- Skal vi genoverveje, Danmarks øget deltagelse i konflikter ud i verden? Skal vi i føre den samme udenrigspolitik, på trods truslen mod vores frihed? Eller skal vi blot passe på os selv, mindske militære aktiviteter til fordel for øget humanitære aktiviteter, skriver Rafi, men hvad mener du?

Burde Obama have deltaget i marchen for ytringsfrihed og sammenhold i fredags?

0 kommentarer
Vis kommentarer