Ramt af kontanthjælpsloft, mister 2300 kr: Sanne vil sove hos politiker

Gravide Sanne fandt en lejlighed, kommunen lånte hende indskuddet, og gav hende forhøjet boligstøtte. Men nu rammer kontanthjælpsloftet

Sanne har endnu ikke turde lave et budget efter loftet har ramt, men før havde hun  et rådighedsbeløb på 4000kr ca til mig og min datter, men nu ryger næsten 3000kr måneden.. Hun betaler hverken tv, internet eller telefon. Forsikringer osv er også sparet væk. Privatfoto
Sanne har endnu ikke turde lave et budget efter loftet har ramt, men før havde hun et rådighedsbeløb på 4000kr ca til mig og min datter, men nu ryger næsten 3000kr måneden.. Hun betaler hverken tv, internet eller telefon. Forsikringer osv er også sparet væk. Privatfoto
Følg nationen!

- Jeg stod som enlig (jeg var gravid og smidt på gaden af min daværende kæreste) og var akut boligsøgende, og kommunen havde ingen tilbud til mig, på trods af, at jeg ringede hver eneste dag, for at høre om der var kommet noget, og på trods af at jeg var på akutboliglisten.

- Dér stod jeg i 4 måneder, uden at der skete noget.

Kommunen lånte mig til indskuddet
- Da jeg var højgravid (2-3 måneder før termin) fandt jeg SELV en lejlighed.

- Den var for dyr, men kommunen sagde god for den, (de kunne simpelthen ikke finde noget bedre), lånte mig til indskuddet og bad mig søge forhøjet boligstøtte.

- Dét gjorde jeg.

 

Sådan indleder Sanne P sin historie om at være enlig kontanthjælpsloftsramt mor. Sanne har sendt sin historie til samtlige politikere, men håber at du vil dele den her, så hendes opråb kommer til at larme så meget, at politikerne ikke kan ignorere det.

Men nu står jeg snart på gaden
Sanne forstår nemlig hvordan politikerne, der har vedtaget kontanthjælpsloftet som kommer til at koste hende cirka 3000 af de 4000 kr hun har til rådighed pr måned, kan sove om natten, mens hun og andre på uddannelseshjælp/kontanthjælp hver eneste dag ligger søvnløse. Fordi de er enlige mødre med små børn, uden penge på bogen og snart står boligløse. Hendes historie fortsætter nemlig således:

- Nu bor jeg her, med min datter, og nu står jeg igen snart på gaden, denne gang dog med en datter på armen, og det gør jeg pga. kontanthjælpsloftet, som gør, at jeg bliver trukket 2300kr om måneden.

- De 2300kr er jo min forhøjede boligstøtte, og det var dén, der gjorde, at jeg havde råd til at bo her.

- Og det havde jeg endda kun lige råd til, fordi at jeg i forvejen havde sparet forsikringer, opsparinger, tilbagebetaling af indskudslån og alt andet 'unødigt' væk. 

Det er fordi jeg mister den forhøjede boligstøtte
- Men NU, nu hvor loftet har ramt mig, har jeg ingen penge til rådighed. Jeg har knapt råd til udgifterne.

- Jeg er på barsel indtil omkring maj 2017 og så starter jeg i skole igen.

- Den eneste grund til, at jeg kom på uddannelseshjælp i første omgang var, at jeg i starten af min graviditet blev smidt på gaden af min daværende kæreste.

- Jeg fik stress og blev sygemeldt resten af graviditeten, indtil nu, hvor jeg så er på barsel.

- Kort fortalt: Jeg havnede i en situation som jeg hverken kunne forudse eller undgå.

- Kommunen 'satte' mig og min ufødte datter i denne lejlighed med forhøjet boligstøtte, for at jeres 'loft' derefter fjerner boligstøtten og tvinger mig og min datter på gaden igen!

Er det dumt at spørge - hvem hjælper mig og min datter?
- Nu er der bare tilbage at HÅBE, at kommunen denne her gang overholder loven, og rent faktisk finder et sted til mig og min datter, når nu vi snart står på gaden igen.

- Måske er det dumt at spørge, hvem hjælper os nu?

- Hvor skal jeg søge pengene til vores nye kommende indskud?

Kære politikere - jeg ligger søvnløs, sover I godt om natten?- Kommunen HAR allerede lukket i for flere lån, banken har lukket i…

- Så hvem er det der sørger for, nu hvor vi er i denne lejlighed, at jeg har råd til at vi bo her?

- Hvem sørger for, at jeg ikke kommer til at stå på gaden med min datter?

Må vi sove hjemme hos jer?
- Nu spørger jeg lige igen her til sidst; 'HVORDAN SOVER I OM NATTEN?!' (velvidende at dette LANGT FRA, er et enestående tilfælde)!

- Ps. Må vi bo hos en af jer? Eller vent… så skal i jo forsørge os, med jeres surt optjente penge… Den går nok ikke………, skriver Sanne, der kalder sig en tilfældig enlig mor.

Sanne beder om at denne historie bliver 'DELT – DELT – DELT, så budskabet kan nå ud til så mange som muligt, men hvad tror du?

Ender Sanne på gaden? Eller kommer kommunen med en lejlighed til hende og hendes lille pige?

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.