Rasende seer sammenligner X Factor med serie-5 fodbold

Ville fodboldfans nøjes med at se Døllefjelde på tv, spørger Bent J - samtidig med at 80 procent af 100.000 læsere ikke magter endnu en sæson af DRs amatør-sang-show

- De danske tv-kanaler viser året rundt mange topfodboldkampe både fra ind- og udland til glæde for det store fodboldpublikum.

De brillerer på TV
- Det ene øjeblik er det tophold fra f.eks. Spanien, England eller Tyskland, der er mulighed for at se brillere med deres færdigheder.

- Og selv om det danske fodboldlandshold vel ikke hører til de bedste i verden, så er det altid en stor oplevelse, når de bedste af vore egne spillere repræsenterer nationen.

- Vi er i høj grad en fodboldnation med baner overalt og ivrige spillere i alle aldersklasser lige fra lilleputter til voksne.

Og fansene elsker det
- De nyder at spille og deres fans er først og fremmest familier og venner.

Sådan indleder Bent J et læserbrev om amatører i TV - og seernes krav om højt niveau. Læserbrevet har fået overskriften ' Ville fodboldfans nøjes med at se Døllefjelde på tv?', og Bent fortsætter det således:

Tænk hvis man viste amatørfodbold
- Men tænk på et ramaskrig, der ville lyde fra det store fodboldpublikum, hvis tv-kanalerne besluttede for et års tid at erstatte transmissionerne af Europas store fodboldbrag med diverse kampe fra de mange amatørturneringer rundt om i Danmark.

Det er det vi musikelskere får
- Kunne man forestille sig, at seerne ville være himmelhenrykte for på skærmen at få et møde mellem Døllefjelde Musse og Nakskovs 2.hold med klappende familiemedlemmer på sidelinien i stedet for topopgøret mellem Barcelona og Real Madrid.

- Nej vel, men det må de hundredetusinder af seere, der elsker god underholdning, nøjes med inden for deres kategori.

Topsangerne er ude - amatørerne får alle pengene
- I stedet for at blive underholdt af professionelle topsangere og ditto skuespillere, må dette store publikum nøjes med uge efter uge at se og høre amatørsangere med professionelle drømme (der gerne brister)  tage skærmen i besiddelse med skrig og råb fra pårørende og kammerater.

Ja, jeg tænker på X Factor
- Jeg tænker på den ene X Factor-sæson efter den anden, hvor DR bruger kæmpebeløb til at honorere de tre dommere i stedet for at bruge pengene på topkunstnere til glæde for det store seer-publikum.

. Der er åbenbart forskel på, hvorledes man behandler de forskellige kategorier af seere, skriver Bent, der kan finde solid opbakning til sit synspunkt i afstemningen 'Magter du en niende sæson af X Factor?', hvor 80 procent af de 100.642 læsere  svarer 'nej'.

Har du et forslag til et godt fredagsprogram på DR?

 

98 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere