Regering sætter el-afgift ned

Energiprisernes himmelflugt får nu den norske regering til at sætte el-afgiften ned med flere milliarder kroner. Skal den danske regering føre det samme?

De norske husholdninger kan se frem til lavere el-gift på i snit 565 kr næste år. Det har den nye regering meldt ud i dag. Arkivfoto: Thomas Borberg
De norske husholdninger kan se frem til lavere el-gift på i snit 565 kr næste år. Det har den nye regering meldt ud i dag. Arkivfoto: Thomas Borberg

- Vi gør det fordi vi er optaget af at sætte de afgifter, alle skal betale, ned.

- De rammer socialt skævt.

- Det er en tung post (på budgettet red), og staten får derfor 2,2 milliarder kroner mindre ind i afgiftsindtægter næste år, end vi får i år.

Sådan siger den nye norske finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til VG.no om den tillægsaftale til næste års budget, der blev præsenteret i dag.

565 kr pr husstand
El-afgiften bliver sat ned med otte norske øre i januar, februar og marts og 1,5 øre/kWh resten af året. Det kan spare en almindelige husholdning for cirka 750 norske kroner (565 danske red) om året, og selv om reduceringen altså koster staten milliarder, så synes hans kollega fra det norske Fremskridtsparti ikke at rabatten er stor nok:

- Almindelige mennesker får strømregninger, der er tusindvis af kroner højere.

- Og regeringens svar er at give nogle hundredelapper.

- Mange må nu betale strømregninger i stedet for at købe julegaver, siger energi- og miljøpolitisk talsperson i Fremskridtspartier Frank Sve til nrk.no, og ganske mange erenige med ham, hvis skal tro debatten på NRKs Facebook-profil (se nedenfor), men hvad siger du?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.