Rejste fra Sjælland til Bornholm for at gå til køreprøve - og dumpede

I går var fem elever fra Kørelærernes Hus i Køge til køreprøve - på Bornholm. Tre af dem skal op igen

Det er meget vanskeligt at komme til køreprøve på Sjælland for tiden, så adskillige unge mennesker tager nu til Bornholm, for at få kørekort. Foto: Rumle Skafte
Det er meget vanskeligt at komme til køreprøve på Sjælland for tiden, så adskillige unge mennesker tager nu til Bornholm, for at få kørekort. Foto: Rumle Skafte

- Det er det man får, når man stemmer på DF.

- Fordi de danske politibetjente er sendt til grænserne i stedet for at passe deres hverv som prøvesagkyndige.

Politi og politikere skal i omdrejninger
Sådan skriver Nina E. på TV2Nyhedernes Facebook-side i en af de 109 kommentarer, der er kommet til artiklen om Mathias, der sammen med 4 andre køreelever fra Køge var rejst til Bornholm for at aflægge køreprøve i går.

Slut med køreprøver på Sjælland: Skal tage færgen til Bornholm

- Måske skulle politiet og politikerne se at komme i omdrejninger. 
- Det jo pinligt efter sååååå lang tid at det stadig er svært at få tid.....
- Begge parter kom i gang, skrive Steen K, mens Erna S har svært ved at se, at problemet med at skulle tage med færge frem og tilbage for at tage et kørekort, er så stort et problem:

Alle bornholmske køreelever skal til Sjælland
- Det er vel ikke værre for sjællænderne at skulle tage køreprøven på Bornholm, end det er for ALLE bornholmske kørestole-elever at skulle til Sjælland for at komme på køreteknisk anlæg..., skriver Erna.

Nyt system: Kørekort bliver 5-10.000 kr. dyrere

nationen! kunne for tre uger siden bringe en video af en kørelærer, der for fjerde uge i træk, ikke lykkedes med at booke prøvetider til sine elever. Og i torsdags dumpede denne mail ind fra endnu er kørelærer:

Intet hjælper
- Hvem har evnen og viljen til, at gøre noget konstruktivt ved det faktum, at det stort set er umuligt at bestille- og afvikle køreprøver og bestille teoriprøver hos politiet i Nordsjælland?

- Personlig dialog med de direkte ansvarlige politifolk hjælper ikke, og diverse omtaler i pressen, radio og TV hjælper  heller ikke.

- Top lands politikeres kendskab til problemet hjælper øjensynligt heller ikke. 

- Med den direkte afhængighed af samarbejde med politiet, er det frustrerende, om som at slå i en dyne, at intet positivt overhovedet sker, lige meget hvad der gøres.

Særdeles besværligt IT-system
- Uge efter uge kan man gennem et særdeles besværligt it-system søge på køreprøver til sine elever, blot for at konstatere, at omgående politiet frigiver de få prøver til bestilling, er samtlige forsvundet på et splitsekund.

- Kørelærere står op midt om natten for at søge på eventuelle afbud af bestilte prøver, og sjællandske kørelærere tager til Bornholm for, at få afviklet køreprøver. Politiet gør samarbejdet aldeles uudholdeligt.

- Personligt har jeg måtte afmelde 21 køreelever, alene fordi jeg ikke kan få afviklet de eksisterende elever, og det alene fordi jeg ikke kan få prøver hos politiet.

- Hvem har viljen, evnen og styrken til, at gøre noget ved dette efterhånden sygdoms fremmende problem, der har stået på i alt for lang tid, skriver kørelæreren, men hvad tænker du?

Kender du nogen, der har problemer med at komme til køreprøve?