Rengøringskone raser: Må ikke forlade Danmark

MB er 27 år og har arbejdet med rengøring i 13 år. Hun flygtede fra Kosovo i 1992, og nu er hun træt af at hun ikke kan få et fremmedpas. Hendes papirer blev nemlig ødelagt i borgerkrigen, men Danmark giver hende afslag på afslag.

Det her er ulovligt for MB. Hun har ikke noget pas, og de danske myndigheder giver hende afslag på afslag.
Det her er ulovligt for MB. Hun har ikke noget pas, og de danske myndigheder giver hende afslag på afslag.

- Jeg hedder MB og er 27 år.

- Jeg kom til Danmark i 1992, fordi min far havde problemer i vores hjemland med politiet.

- Jeg har gået i folkeskole til og med 9 klasse og har også taget 10 klasse, og så har jeg arbejdet bla. med rengøring i snart 13 år. Jeg har også været tjener og taget -2 grundforløb - det ene som sosu-pædagog og det andet som kok .

- Lige pt arbejder jeg som rengørings mellem leder og har været der i 2,5 år.

 

Jeg vil væk fra Danmark som de fleste andre
Sådan indleder MB (nationen! har hendes fulde navn) et brev om den meget langvarige proces hun er tvunget til at gå igennem for få lov til at rejse ud af Danmark. MB synes synes ikke, det kan være rigtigt, at man som flittig rengøringskone, der passer sit arbejde og betaler sin skat, ikke kan få bedre hjælp af systemet, og hun håber at dette brev - som hun beder dig om at dele på Facebook, så det kommer bredt ud - kan sætte skub i processen:

- Grunden til jeg gerne vil have et pas er så jeg kan komme ud og rejse - komme væk fra Danmark, som de fleste andre mennesker gør i deres sommerferier.

- Jeg er stavnsbundet her i landet og kan ikke engang rejse til Sverige eller Tyskland som er vores nabolande da jeg skal have pas.

Har fået afslag på fremmedpas
- Jeg har søgt om – og fået afslag på – fremmedpas (alien passport) hele 3 gange, og nu min sag gået videre til Udlændingenævnet, som skulle have afgjort min sag her i slutningen april.

- Men der er ikke sket noget, og da jeg i dag ringede ind til udlændingenævnet, sagde de min afgørelse på fremmedpas ville først ske slut august i år.

Papirerne er brændt og advokaten har fået 10.000
- Jeg har de seneste to år betalt 10-15000kr til en advokat - uden at det har hjulpet – og det Albanske Konsulat kan heller ikke hjælpe mig – de siger, at al dokumentation om mig er  brændt i borgerkrigen.

- Jeg har også været oppe til Indfødsretsprøven få at jeg kan få dansk pas, men jeg har desværre dumpet 2 gange, slutter MB, som ikke synes det kan være rigtigt, at man som flittig rengøringskone, der passer sit arbejde og betale sin skat, ikke kan få bedre hjælp af systemet, men hvad siger du?

1 af 2 
2 af 2 Det her er ulovligt for MB. Hun har ikke noget pas, og de danske myndigheder giver hende afslag på afslag.
309 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere