Retten stolede på kvinden i 'pølse vs penis'-sagen: Han skal bøde 11.000

Der var ingen vidner, og der var heller ingen beviser, men den svenske landsret endte med at tro på, at en mand havde blottet sig for en kvinde.

Hun siger, han viste sin penis, han siger, atdet var en pølse. Arkivfoto: Privat/Shutterstock
Hun siger, han viste sin penis, han siger, atdet var en pølse. Arkivfoto: Privat/Shutterstock

- Hurtigttænkende fyr.

Sådan skriver Helene K i en af de kommentarer, landsretsdommen i en 'såkaldt ord-mod-ord-sag' har fået på den svenske avis Gøteborg Tidnings Facebook-profil.

Man kan ikke tage fejl
Den svenske landsret idømte nemlig i går en mand en bøde på 14.800 svenske kroner - cirka 11.000 danske - for at have blottet sig for en kvinde, mens han sad i sin bil.

Ifølge kvindens forklaring bad den nu dømte 40-årige mand om hjælp til at finde vej, og da hun venligt gik i gang med at forklare, så hiver han sin penis frem. Mandens forklaring - som landsretten altså ikke stolede på - lød på, at det ikke var hans penis, men derimod en pølse, han sad med i skødet.

Ingen erstatning til kvinden
- Det anses for usandsynligt, at hun kan have forvekslet en pølse med en penis, lød det første gang sagen var for retten, og manden skal altså nu betale selv om der er tale om en 'ord-mod-ord'-sag, som avisen skriver.

Kvinden - som blev tilkendt en erstatning på 4800 danske kroner, første gang sagen var for retten, skal dog ikke have erstatning, da overgrebet ifølge landrettens dom ikke var tilstrækkeligt grovt.

Men hvad mener du? Kan man forveksle en pølse med en penis?

 

59 kommentarer
Vis kommentarer