Robert fortalte chefen om cannabis mod diskusprolaps - og blev fyret

Han røg en godnatjoint for at dulme smerterne fra en dobbelt diskusprolaps - men da chefen hørte om det, fik han et ultimatum. Stop med cannabis eller stop med at arbejde

- Efter at have arbejdet mere end 5 år på et sprogcenter, hvor jeg bl.a. stod for at implementere iPads i undervisningen, arrangere kurser for mine kolleger i at bruge interaktive whiteboards i undervisningen, afholde modultest på nogle af de højeste niveauer(DU3) og planlægge ekskursioner, såsom kanotur, besøg på Moesgaard Museum og meget andet, var jeg kommet i en uheldig situation.

- Jeg fik konstateret en dobbelt diskusprolaps, og måtte sygemeldes i nogle måneder.

- Jeg har haft scoliose(en skæv rygsøjle) lige siden teenageårene, hvilket har resulteret i flere smertefulde, men kortvarige sygemeldinger, dog ikke på sprogcentret.

Se også: 191.377 danskere så sklerose-syg ryge en joint

Cannabis mod rygsmerter
Sådan indleder Robert G et debatbrev til nationen! om den i hans øjne urimelige behandling, han har været udsat for. Robert er nemlig ikke begejstret for medicinalfirmaernes medicin, og har dulmet sine smerter med en godnatjoint (med max et halvt gram hash). Men som du kan læse i brevet, så ville hans chef ikke acceptere hans 'naturmedicin', og gav ham valget mellem at stoppe rygningen eller stoppe med at arbejde. Robert - som godt kunne tænke sig at høre hvad DU ville have gjort i samme situation - fortsætter nemlig således:

- Igennem de sidste 25 år har jeg været bruger af medicinsk cannabis.

- Det skyldes dels mine rygsmerter, men også nogle psykiske komplikationer, som jeg har formået at holde på afstand med cannabis.

Se også: Ryger joint hver 2. time: Lægen sagde jeg skulle

Min leder ville tvinge mig til at stoppe
- Da jeg fortalte min leder om mit forbrug af cannabis, som aldrig er foregået på arbejdspladsen eller i arbejdstiden, ville hun tvinge mig til at holde op.

- Hun skrev et dokument, som hun krævede at jeg skulle underskrive, hvori det indgik, at jeg skulle aflægge urinprøve hver anden uge.

- Og hvis der var spor af cannabis i min urin, ville jeg blive afskediget promte.

- Jeg valgte ikke at underskrive kontrakten, og blev derefter fyret for at ryge fed i min fritid.

- Hvor er vi henne, hvis en skoleleder skal bestemme over hvad lærerstaben foretager sig i deres fritid, i weekender og i ferier?

Se også: Gigtpatient til politi: Gi' mig mit hash tilbage

Men hvad kommer det hende chefen ved?
- Jeg kan ikke se hvad det kommer andre ved, hvilken naturmedicin jeg vælger at bruge, så længe jeg passer mit arbejde, og det ikke går ud over andre.

- Men fagforeningen ville heller ikke hjælpe. Nu står jeg uden bil, uden job og uden fast bopæl, pga. en lovgivning der giver alle de normale ret til at undertrykke, diskriminere og udstøde os cannabisbrugere.

- Det minder om fascisme, eller om den form for diskrimination, der tidligere har været udbredt som normalen, imod sorte, venstrehåndede eller homosexuelle.

Jeg gør ikke skade på nogen
- Jeg bryder mig ikke om kemiske præparater og alle deres bivirkninger. Jeg foretrækker det naturlige.

- Derfor risikerer jeg ofte at blive forfulgt, udhængt, stigmatiseret, isoleret, frihedsberøvet og straffet, endda af lovens håndlangere, politiet, som burde give mig beskyttelse og tryghed, så længe jeg ikke gør skade på nogen, skriver Robert, der godt kunne tænke sig at høre om andre har været i samme situation.

Hvad ville du have valgt, hvis du var i Roberts sted? Arbejde med smerter - eller arbejdsløs uden smerter?

355 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere