Rygte blandt skoleelever: Lockout kan betyde at sommerferien bliver aflyst

Sigurd er 15 år og går i 9. klasse på en skole i hovedstadsområdet. Han og klassekammeraterne frygter, at de voksnes konflikt, kan betyde, at deres sommer- eller jule-ferie bliver aflyst.

Enten kommer vi til at skulle op til afgangsprøverne midt i juni, eller hvis det går helt galt, kan vi først komme op til jul, skriver 15-årige Sigurd i et læserbrev. Arkivfoto: Rasmus Flindt
Enten kommer vi til at skulle op til afgangsprøverne midt i juni, eller hvis det går helt galt, kan vi først komme op til jul, skriver 15-årige Sigurd i et læserbrev. Arkivfoto: Rasmus Flindt
Følg nationen!

- Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor de voksne ikke kan opføre sig som voksne og få al det strejke og lockout-pjat skubbet af vejen.

- Jeg er elev i 9. klasse og skal snart op til mine afgangseksamener, som kan komme til at betyde en hel del for min fremtid, men kan de nu også det?

- Det spørgsmål bliver tit kastet rundt i klasseværelset, fordi både mine klassekammerater og jeg er usikre på, om vi overhovedet skal gå op i vores eksamener.

- Problemet for os er, at hvis der ikke snart kommer en enighed mellem fagforeningerne og arbejdsgiverne, så kan lockouten gå ind og ramme os lige midt i vores eksamens-tid.

Kæmpeproblem
Sådan indleder Sigurd H på 15 år et læserbrev om de strandede overenskomsforhandlinger, der lige nu ser ud til at ende med, at han misser vigtige undervisningstimer og afgangsprøver. Og at han muligvis skal tage prøverne på et senere tidspunkt, hvor han eller skulle have holdt ferie. Sigurds brev - som du gerne må dele på Facebook, hvis du også synes at 'de voksne' burde droppe deres lockout- og strejke-pjat - fortsætter derfor således:

- Vi snakker nu om det overhovedet er nødvendigt at gå op til vores eksamener, da det højst sandsynligt alligevel er lige meget, hvad vi får i afgangskarakter, da det nok er vores gennemsnitskarakterer, de bruger alligevel.

Jeg skal ikke miste sommer/juleferie pga lockout
- Og dem, der hverken skal i 10. klasse eller på efterskole, og føler at deres gennemsnitskarakterer ikke er, som de havde håbet på, synes især at lockouten er et kæmpe problem.

- I 2013 syntes jeg, at det var super fedt med en lockout, fordi dengang var der ingen konsekvenser. Der var det bare en ekstra sommerferien, men nu ser det ud til, at vi slet ikke får en sommerferie.

- Og det gør mig virkelig frustreret, for enten kommer vi til at skulle op til afgangsprøverne midt i juni, eller hvis det går helt galt, kan vi først komme op til jul.

Læsebriller i Marokko - det kommer ikke til at ske
- Men jeg skal ikke miste min sommerferie/juleferie, pga. lockout.

- Jeg skal selv ikke rejse verden rundt i min sommerferie, men hvad med dem der skal udenlands i sommerferien?

- Skal de sidde nede i Marokko med blyant og et par læsebriller?

- Det tror jeg ikke kommer til at ske, så hvis lærerne og arbejdsgiverne snart kunne tage sig sammen og gå på kompromis, og få afsluttet den her sag, ville det være rart, skriver Sigurd, der dog tilføjer, at strejken/lockouten også gør at han og vennerne får mere tid til at feste og have det sjovt.

Men hvad tænker du?

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+