Rystende: Filmer livløs OL-rytter i 2 minutter UDEN at hjælpe

Skal man filme eller tjekke pulsen på en livløs cykelrytter? Vild debat efter OL-rytters styrt i går

Annemiek van Vleuten. Foto: AP/youtube
Annemiek van Vleuten. Foto: AP/youtube
Følg nationen!

- Der er rigtig mange i den her tråd, der nævner, at der er godt og rigtigt, at ingen rør den styrtede cykelrytter, da det kan skade hende yderligere.

- Nu er jeg doktor og har også arbejdet på traumecenter, og har været på sidelinjen til et Ironman-løb, og derfor føler jeg mig kvalificeret til at sige, at den hjælp hun får i de første 2 minutter - eller rettere den hjælp hun IKKE får - er helt uacceptabel.

Tjek i det mindste puls eller vejtrækning
Sådan skriver youtube-debattøren mbsecfor i en af de 363 kommentarer en video af det dramatiske styrt, den hollandske OL-cykelrytter Annemiek van Vleuten foretog i går, har fået.

- Den første på stedet skal i det mindste tjekke om hun har en puls og om hun trækker vejret, og hvis det ikke var tilfældet, så skulle vedkommende vende hende og gå i gang med at give kunstig åndedræt, fortsætter mbsecfor, der ikke er den eneste, der synes det er vildt, at der går 2 minutter, før der er officiel lægehjælp til Annemiek, der ifølge hollandske medier fik tre brud på ryggen, men er ved bevidsthed.

- Personligt ville jeg nok have stoppet med at flime, og forsøgt at få kontakt med hende, indtil der kommer uddannet hjælp, skriver Wes Jensen, og Alonso V er forarget over, at der kan gå to minutter, før OL-løbets læger er ved den styrtede:

- Jesus, hun var den FØRENDE RYTTER, skriver Alonso.

Havde du tjekket pulsen eller filmet?

Van Vleuten styrtede iøvrigt også da hun førte VM i 2014. 

TV: Vildt styrt i kvindernes VM-tidskørsel

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+