Rystet KOL-patient: Tvinges tilbage på arbejde

Lægen anbefaler, at han bliver hjemme pga af risikoen for at dø med corona - men efter fem uger smækker jobcenteret kassen i. Lyder det fair?

Følg nationen!

- Hejsa.

- Der er åbenbart blevet vedtaget en lov, der smider mig og mange andre folk med KOL og andet ud af den gruppe, man betegner som udsatte i pandamien. 

Troede svage og udsatte skulle beskyttes
- Men det synes jeg absolut ikke er det, mor Mette/statsministeren har sagt i hendes taler.

- Jeg har hørt, det som  at hun og regeringen ville ’gå hele vejen for at beskytte de svage og ekstra udsatte i samfundet’.

Blev sendt hjem og har levet af sygedagpenge
Sådan indleder FE, der har et job på en dansk fabrik med 50-60 ansatte, hvor han udfører forefaldende arbejde med pakning, opfyldning af udstyr til produktionen og ellers hjælper, hvor han kan.

Men da coronaen ramte Danmark, blev han sendt hjem, fordi han som KOL-patient er særlig sårbar. Og i de snart syv uger han har gået hjemme, har han fået penge fra staten. Men i sidste uge fik han så besked om, at han skal retur - og det er han, som du kan læse, ikke særlig tryg ved.

 

Bedre chancer for at blive alvorlig syg
nationen! har bedt Beskæftigelsesministeriet svare på, om det virkelig er korrekt, at folk, der blev sendt hjem fra arbejde, fordi de var i risiko-gruppen, nu skal vende retur - men ministeriet er ikke vendt tilbage med et svar. FE's brev fortsætter således:

- Kommunen har med den her nye lov forøget mine og andres chance for at blive meget alvorligt syge.

- Og i værste fald dø, da KOL-patienter har skade på lunger og nedsat lungefunktion i forvejen.

Hele befolkningen skal vide det her
- Hvor meget tror regeringen at en kolpatient har tilbage af lungefunktion efter en coronasmitte, hvis man overhovedet er her mere.

- Jeg synes regeringen skal konfronteres med disse fakta, da jeg syntes, at hele den danske befolkning skal vide hvad de har lavet, skriver FE, der kan skrive til kommunens jobcenter og klage over planen om at stoppe for udbetalingen af sygedagpenge inden i morgen.

Du må gerne komme med forslag til, hvad FE kan skrive i kommentarfeltet.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+