Så glade var de: I dag føler de at systemet har svigtet

Er det meningen, at MIN MOR skal spørge mig hver dag om det er det værd, at man bare melder sig rask og tager job og så lever det kortere eller lever med smerterne? Nej gu er det ej, skriver Sara på 25, der synes kommunen svigter

- Jeg er en pige på 25 år, der har boet i samme kommun næsten hele mit liv.

- Mine forældre har ligeledes boet heri størstedelen af deres liv og de har begge arbejdet siden de var 15 år, og det samme har jeg.

Har været på kommunen én gang - for at få pas
- Vi har aldrig været på kommunen for at bede om andet end pas, men nu kommer så 'det sjove'..

Sådan indleder 25-årige Sara et brev til Ekstra Bladet om den triste behandling hendes mor får. Sara bor hjemme for tiden, og kan se, hvor hårdt det er for moderen at være syg og føle sig til besvær, når hun beder om hjælp. For det var ikke sådan de havde regnet med systemet ville opføre sig. Sara's brev - som også er sendt til kommunen i dag - fortsætter således:

Først syg af stress, så ondt i ryggen
- Min mor blev desværre syg med stress efter at have presset sig selv på en utaknemmelig arbejdsplads gennem 11 år, og i første omgang går alt da også fint med at komme på sygedagpenge.

- Min mor har som sagt aldrig været vant til ikke at have et job, så efter omtrent 1 år vælger hun at tage et rotationsjob i den lokale Brugs på 8 måneder.

- Men hun finder af, at der også er noget i vejen med hendes ryg, så efter de 8 måneder må hun sygemelde sig igen med ryggen.

 

Så flækker far menisken
- Nye regler har gjort at man nu kun kan være sygemeldt i 22 uger, men min mor håber og regner selvfølgelig med, at der er afklaring inden da. Men med 2 måneder mellem hvert hospitalsbesøg ender det altså med at de 22 uger flyver afsted.

- Kort før de 22 uger er gået, flækker min far, som er lastbilchauffør, menisken på sit arbejde og han er nu stillesiddende derhjemme uden mulighed for at bevæge sig, mens han afventer operation.

- Økonomien ser stram ud, især fordi min mor jo også overgår til en anden ydelse, der er lavere end sygedagpengene,  fordi hun endnu ikke er udredt, men vi klarer os bliver vi enige om. 

Kommunen får min mor til at græde
- Min mor er stadig småstresset og forvirret over mangel på udredning og over at gå hjemme når man er vant til at arbejde 8-16, hvis ikke mere, så hun er begyndt at huske dårligt.

- Hver gang kommunen skriver eller ringer er det med dårligt nyt eller snak med så nedladende tone, at når røret er lagt på, så er min mor så ked af det over at blive behandlet sådan at hun får diarré og ligger søvnløs om natten.

- Den allersidste gang hendes sygedagpenge, så skal udbetales, er der sørme en medarbejder, der har glemt at trykke datoen ind, så hun får ingen penge udbetalt.

Der er forskel få stram og ingen økonomi
- Medarbejderen finder det først nødvendigt at stikke min mor en løgn om, at det er hendes A-kasse, der har lavet en fejl, en løgn som gør at, da hun bliver konfronteret med den, vælger medarbejderen at skælde min mor ud?! 

- Hun lover dog (for anden gang) at hun får pengene, men ak.. ingen penge dukker op.

- Der er alligevel forskel på stram økonomi og INGEN økonomi, men det virker det ikke som om kommunen har så travlt med at forstå.

- Jeg har boet hjemme i 2 måneder nu, og jeg har skræmmende mange flere historier, der ender med min mors søvnløse nætter og tårer i både vrede og frustration og så bliver JEG frustreret!

Hvad kan jeg dog gøre?
- Hvad kan JEG dog gøre for at hjælpe min mor? Er det meningen, at MIN MOR skal spørge mig hver dag om det er det værd, at man bare melder sig rask og tager job og så lever det kortere eller lever med smerterne? Nej gu er det ej!

- Og hvis medarbejderne på kommunen ikke kan snakke pænt til deres borgere, så synes jeg de skal tage et pædagogik kursus eller finder sig et nyt arbejde?!

Synes systemet gør ondt værre

- Min mor har aldrig bedt om noget fra nogen, hun var en stærk kvinde. Men TILLYKKE til kommunen - det lykkedes jer at knække hende, skriver Sara, der gerne vil høre om der er andre, som hende, der undrer sig over, at det system, der skulle hjælpe folk i nød, bare gør dem mere syge.

Kom til møde - så snakker vi om det
Kommunen har også læst brevet og svaret Sarah, at de er kede af at hendes mor følger sig skidt behandlet, og at de gerne vil holde et møde med moderen, hvor Sarah kan være bisidder.

Hvad synes du Sarah skal sige til mødet?

1 af 2 
2 af 2 
136 kommentarer
Vis kommentarer