Sådan løser vi kæmpe-problem: Sosu'er skal bare arbejde noget mere

Tre ud af fire sosu'er ansat i kommunerne arbejder på deltid. Hvis de bare gik lidt op i tid, ville de løse det store rekrutteringsproblem. På fuldtid tjener man ifølge FOA i snit 33.614 kr pr. måned brutto

- Først og fremmest handler det om, at vi arbejder med, hvordan vi kan motivere vores medarbejdere til at gå op i tid og samtidig arbejde med, hvordan man sikrer, at fuldtid bliver det normale for de nyuddannede.

81 procent af sosu-hjælperne arbejdet deltid
Sådan siger formand for KL’s løn- og personaleudvalg Michael Ziegler til DR.dk om en analyse fra KLs nyhedsbrev Momentum, der viser at hvis de ansatte i hvis de kommunalt ansatte på ældre- og sundhedsområdet arbejdede bare én time mere om ugen, vil det give godt 1.700 ekstra årsværk. Og dermed ville en stor del af rekrutteringsproblemet være løst.

Normalt er der 20-30 ansøgere til 'røv-job': Sidste gang var der kun 6

Problemer i tre ud af fire kommuner
Tre ud af fire kommuner har pt vanskeligt ved at ansætte de medarbejdere, man har brug for på ældreområdet.
Og samtidig er 81 procent af SOSU-hjælperne på deltid, mens det gælder 75 procent af SOSU- assistenterne og 68 procent af sygeplejerskerne ifølge Momentum.

Sosu-elevens varme hjerte: Per fik tatoo med kommunal klippekort-ordning

Mange unge vil gerne arbejde fuldtid
- Vi har en masse unge mennesker hos FOA, der gerne vil have et fuldtidsjob, siger Torben Klitmøller Hollmann, der er formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA til DR, men hvad siger du?

 

Minister: Flere unge skal kunne se sig selv som sosu'er
I juni måned satte hele fire ministre gang i en kortlægning af manglen på netop sosu'er, og undervisningsminister Merete Riisager sagde dengang:

- Flere unge skal kunne se sig selv om SOSU’er og opfatte uddannelsen som en attraktiv og spændende uddannelses- og karrierevej.

- Det kræver blandt andet, at vi bliver mere skarpe på, hvordan vi imødekommer de behov og forventninger, de unge kommer med, så vi kan tiltrække og fastholde de rette kandidater, sagde ministeren, men hvad siger du?