Sådan skal HPV-pigerne snydes: Du er et psykiatrisk tilfælde

Systemet har gang i en stor spareøvelse, der handler om at gøre de syge HPV-piger til psykiatriske patienter, skriver Bente Stenfalk. Pernille, der selv lider efter at være blevet vaccineret er enig

- Hvordan kan det være rigtigt, at vi skal gå og have smerter og symptomer som lægerne bare ignorere eller siger vi er psykisk syge, spørger Pernille, der er en af de piger, der slås med eftervirkinger af HPV-vaccinen. (Privatfoto)
- Hvordan kan det være rigtigt, at vi skal gå og have smerter og symptomer som lægerne bare ignorere eller siger vi er psykisk syge, spørger Pernille, der er en af de piger, der slås med eftervirkinger af HPV-vaccinen. (Privatfoto)

- Sundhedsstyrelsen er i hård modvind i HPV-vaccinesagen.

- Derfor er den gået sammen med EMA, (det Europæiske Medicin-Agentur) og Gardasil-fabrikanten, som alle lover igen og igen, at HPV-vaccinen er sikker, alt imens antallet af syge piger stiger og stiger.

Hos sagsbehandleren i jobcenteret:- Tre forskellige diagnoser? Nej, fru Olsen, i de nye papirer fra lægekonsulenten og psykiateren står der kun én diagnose, og du bliver så god som ny, når lykkepillerne begynder at virke…(Tegning: Bente Stenfalk) nationen Lægen sagde psykose - det var sklerose

Alle var glade... en tid
Sådan skriver Bente Stenfalk i et læserbrev hun har kaldt 'Systemets spareøvelse: Vil gøre HPV-piger til psykiatriske patienter'. Bente skriver på vegne af de cirka 1000 piger, der meldt om alvorlige eftervirkninger af den HPV-vaccine, de har fået af deres læge, og hun mener, at Sundhedsstyrelsen nye arbejdsgruppe har fået en bunden opgave. At gøre pigernes lidelser til en psykiatrisk diagnose. hendes brev fortsætter derfor således:

- For at imødegå kritikken, som ikke vil dø, så lovede Sundhedsstyrelsen at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal udarbejde nye retningslinjer om diagnosticering og behandling af de syge piger. 

- Alle var glade… en tid.

- For aktindsigt i arbejdsgruppens medlemsliste viste, a gruppen består af:

7 med tilknytning til psykiatrien, og som henviser til psykiatrien
3 fra Sundhedsstyrelsen, hvis holdning er, at vaccinen er sikker 
6 regionsansatte, som næppe går imod regionernes HPV-centre, og
6 som måske undersøger for fysisk sygdom.


- 22 i alt, hvoraf de sidste 6 vil være i massivt mindretal. (16 - 6).

Psykisk sygdom giver meget sjældent erstatning
- Sundhedsstyrelsen glæder sig over denne gruppe, hvilket er forståeligt, når man ved, at hvis den enkelte pige fejler noget psykisk, så bliver alle de implicerede parter: Sundhedsstyrelsen, EMA og Gardsil-fabrikanten ’frikendt’ for skyld i pigernes sygdom.

- Der kan også ligge andre motiver bag:

- Med en sådan 'personlig' psykiatrisk diagnose er det næsten umuligt at få udbetalt en syge-forsikring, idet man kun meget sjældent udbetaler erstatning til psykisk sygdom.

Lægerne siger bare jeg er psykisk syg
- Derved kan Sundhedsstyrelsen evt. undgå et stort kollektivt søgsmål fra pigerne og deres forældre, hvis det skulle vise sig, at det er vaccinen, som gør pigerne syge, skriver Bente og Pernille K - som er en af de berørte piger - er helt enig:

- Vi piger føler os svigtet i det danske læge system.

- Hvordan kan det være rigtig vi skal gå og have smerter og symptomer som lægerne bare ignorere eller siger vi er psykisk syge?

Hvad mener du? Tager systemet de syge piger alvorligt?  
 

150 kommentarer
Vis kommentarer