Annonce:
Annonce:

Sådan snyder Rusland Vesten

De store internationale medier CNN og Al-Jazeera gør status efter seks måneders krig og seks måneder med sanktioner. Den russiske økonomi klarer sig nemlig bedre end forventet

Hvis EU og USA ikke vil sende varer til Rusland, så er der åbenbart andre lande, der godt vil købe varer i vesten - og sælge dem til videre til Rusland. Foto:  Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFP/Ritzau Scanpix
Hvis EU og USA ikke vil sende varer til Rusland, så er der åbenbart andre lande, der godt vil købe varer i vesten - og sælge dem til videre til Rusland. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg nationen!

- Verden er større end Nordamerika og Europa.

Sådan skriver Fahad K, i en af de mest populære (291 likes) af de 1800+ kommentarer, der er skrevet på Al-Jazeeras Facebook-profil om Ruslands økonomi efter seks måneders sanktioner.

Krisen eskalerer: Grusomme vintre venter

Olie, gas og rubler
For selvom den russiske økonomi skrumper, så skrumper den langt mindre og langsommere end forventet - bl.a. pga. store indtægter fra salg af olie og gas til Indien og Kina og en stærk rubel-kurs.

Trafikkaos i Moskva
CNN er også inde på, at den russiske økonomi p.t. klarer sig bedre end forventet. Og at livet i Rusland ser ud til fortsætte som før krigen.

Annonce:

- Når jeg kører gennem Moskva er der samme trafikkaso som før, siger Andrey Nechaev, økonomiminister i Rusland i 1990'ern til CNN. Og til Al-Jazeraa siger Anton Tabakh, der er cheføkonom i kreditvurderingsfirmaet Expert RA i den russiske hovedstad, at russiske firmaer i stor stil overtager forretningsområder fra de vestlige firmaer, der har forladt landet.

Det daglige nyhedsoverblik over krigen i Ukraine i lyd og billeder

Få de seneste nyheder om krigen i Ukraine.

Vesten dominerede for 30 år siden
Og at de varer, der ikke kan produceres i Rusland, finder vej ind via parallelimport via tredjelande - trods sanktionerne.

- De her løsninger er dyrere og mere besværlige, men i sidste ende afhjælper de, at sanktionerne smadrer os.

- Og bare det faktum, at vi har de muligheder, viser, hvor meget verden har ændret sig de sidste 30 år fra dengang vesten var totalt dominerende, siger Tabakh til Al-Jazeera, men hvad siger du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind