Sagde ingenting men blev afsløret: Læge fik 640.000 for meget i løn

Rigsrevisionen har afsløret at adskillige læger på Odense Universitetshospital har fået alt for meget i løn. Men skal pengene betales tilbage? 

Regionsformand Stephanie Lose (V) siger, at der skal følges op på de fejl, der er begået i lønkontoret på Odense Unigervistetshospital. Arkivfoto: Colourbox
Regionsformand Stephanie Lose (V) siger, at der skal følges op på de fejl, der er begået i lønkontoret på Odense Unigervistetshospital. Arkivfoto: Colourbox

- Enten tjener lægerne for meget til selv at kunne se fejl ved udbetalingerne, eller også er de i ond tro og tier stille når der ryger for meget ind.

- Nå, men det vel ikke være end at regne tilbage og få pengene retur eller arbejde uden tillæg nogle år.

En læge fik 640.000 for meget
Sådan skriver Susanne K i en en af de 29 kommentarer, der er skrevet på jv,dk om den rapport fra Rigsrevisionen, der viser at lønudbetalingen, når det angår ekstravagter og tillæg, sejler en del på  Odense Universitetshospital(OUH).

- Det er Rigsrevisionens vurdering, at de lønkontroller, der bliver foretaget på OUH i forbindelse med engangsudbetalinger, ikke er sikre eller tilstrækkelige.

- Vi har bedt OUH om at undersøge, hvor stort omfanget af for meget udbetalt i beredskabsvagter er. 

- Ifølge OUH har en underordnet læge det seneste halvandet år modtaget 640.000 kroner for meget i udbetalt beredskabsvagttillæg.

Fik 98.000 for meget i løn: Nu er Henriette bange for sin e-boks

En anden fik 1,9 mio for overarbejde - og 800.000 for ekstraarbejde
- Og bare i én måned blev der udbetalt cirka 90.000 kroner for meget, oplyser Rigsrevisionen, der også har fundet et eksempel på en læge, der fik 24 gange tillæg for en døgnvagt. Lægen skulle kun have haft ét tillæg.

En anden ting, der skal følges op på, er om lægerne arbejder for meget. En overlæge fik f.ex. i 2016 udbetalt 1,9 millioner kroner i merarbejde. Og samtidig modtog lægen honorar på 800.000 kroner for at arbejde på et andet hospital i regionen.

- Det er godt nok sørgelig læsning!!, skriver Kjeld J i sin kommentar og Liselotte C mener - ligesom Susanne K - at lægerne må betale tilbage:

- Hold KÆFT mand.

- En læge der ikke selv gi' lyd når det gælder så mange penge, han skal vel betale hele beløbet tilbage.

jv.dk skriver, at hospitalet vil holde møde de faglige organisationer med krav om tilbagebetaling, men hvad mener du?

Skal forkert udbetalt løn betales tilbage?