Sagsbehandler sagde 'god jul' til fattig mor - og modregnede hendes julehjælp

Måske er det en fejlindberetning fra den glade giver, der er skyld i et juledrama i Fredensborg, for kommunen forklarer, at de er forpligtet til at modregne 4000 kr udbetalt som julehjælp. 

Det er tid for julehjælp, men i Fredensborg har en modtager fået en ubehagelig besked. Kommunen vil modregne den julehjælp hun har modtaget i hendes kontanthjælp. Arkivforo: Jonas Olufson
Det er tid for julehjælp, men i Fredensborg har en modtager fået en ubehagelig besked. Kommunen vil modregne den julehjælp hun har modtaget i hendes kontanthjælp. Arkivforo: Jonas Olufson

- Så betryggende at høre, at kommunerne - fordi de har så tydelige rammer fra Folketinget - har styr på hver enkelt krone som syge, pressede, stressede mennesker med syge, pressede, stressede børn modtager udover det 'fyrstelige' beløb som kontanthjælpen udgør.

- Dejligt at vide, at der sidder medarbejdere der har tid til at gennemtrawle den enlige mors økonomi, og skrive - og endda ringe - om julehjælpen, der skal tilbagebetales.

Jeg græmmes - og tænker på SKAT
- Tænk hvis der var bare halvt så mange kræfter hos SKAT - så kunne de rent faktisk indkassere nogle af alle de milliarder af kroner som bankerne har snydt sig til.

- Så slap de kommunale medarbejdere for den evige sparken nedad, som efterhånden er blevet normen i samfundet.

- Jeg græmmes!

Hvordan kunne hun sige 'god jul' efter sådan en melding
Sådan skriver Mette V i en ret så populær (309 likes) kommentar på Politikens Facebook-profil om den enlige kontanthjælps mor, der for andet år i træk blev betænkt med 2000 kroner i julehjælp fra en privat fond. For moren fortæller nemlig, at hun har modtaget hele to breve og et telefonopkald fra kommunen, der fortæller, at julehjælpen for både 2017 og 2018 skal betrages som indkomst, og at hun derfor skal modregnes:

- Jeg fik helt vildt dårlige nerver, da jeg læste det (brevet fra kommunen red).

- (Og) da vi afsluttede samtalen, sagde hun 'god jul' til mig.

- Hvordan kunne hun sige god jul til mig efter den melding?, siger kvinden til Politiken, hvis læsere er enige i, at der her er tale om lige lovlig nidkært kommune-arbejde:

- Det er så usmageligt!

Hær af sagsbehandlere fratager de svageste værdighed
- Man får efterhånden den opfattelse at vores skattekroner går til en hær af sagsbehandlere, hvis hellige mål det er, at fratage al værdighed fra samfundets svageste. Føj!, skriver Tanja J i en anden kommentar og Bente J håber sagsbehandleren sidder med en meget dårlig smag i munden:

- Sørgelig udvikling i vores land. 
- Politikkere misbruger offentlige midler. Økonomisk kriminelle går fri. 
- Der må sidde en Djøf med en meget dårlig smag i munden.

Måske er hjælpen indberettet som indkomst
- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at mennesker på overførselsindkomst ikke kan modtage en kontant hjælp af den størrelse uden, at det offentlige rører på sig, skriver Bente J.

Bestyrelsesformanden for fonden, der har givet julehjælp til moren de sidste to år, vil nu undersøge, om de er kommet til at indberette beløbet som indkomst. Hvis det er tilfældet, er der nemlig tale om en fejl.

Dansk Folkehjælp: Vi har ikke oplevet den slags problemer
Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp, som sammen med Ekstra Bladet har samlet 14,7 millioner ind til julehjælp i 2018, er lige nu ved at sende julehjælp ud til 11.332 enlige forsøgere, der alle modtager offentlige ydelser. Og de skal IKKE være nervøse for at blive modregnet.

- Som modtager af julehjælp har man ret til at modtage denne, dog må værdien ikke overstige (mener det er 10.000) om året.

- Så vi oplever og har ikke oplevet denne problemstilling nogensinde, skriver Klaus Nørlem, men hvad tænker du?

 

183 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere