Savner argumenter - savner at få slag

Regeringens genåbningsregler skaber voldsom debat – og amatør MMA-kæmperen Jonas S. er en af dem, der savner gode argumenter. Han må nemlig først dyrke sin sport til august.

Jonas kan pga regeringens coronaregler ikke dyrke MMA. Han savner  fællesskabet, glæden og den sevltillid det giver, og han savner gode argumenter.
Jonas kan pga regeringens coronaregler ikke dyrke MMA. Han savner fællesskabet, glæden og den sevltillid det giver, og han savner gode argumenter.

- Den sport jeg dyrker, MMA, er en blanding af alt kampsport.
- Vi slår, vi sparker, vi laver nedtagninger og vi bryder på gulvet. Det kræver meget kropskontakt. 
- Men, jeg må ikke dyrke kampsport før august? Det giver simpelthen ingen mening.
- Og nej, det er ikke anderledes, at man i en skoleklasse eller på en arbejdsplads er i den samme kreds af mennesker, for det er man også på et hold til sin sport. 
- Det er jo ikke bare det at slås, der er savnet. Det er selve klubben, sammenholdet og det mentale ved at slås. Det er lidt som yoga - man slapper bare af. 

En enorm kæde bag hver skoleelev
Sådan indleder Jonas S et brev til nationen! om den i hans øjne helt urimelige forskelsbehandling han og hans MMA-fæller er udsat for. Jonas har dyrket MMA i fire år, og han mener, at en god MMA-dyst og samvær i klubben er mindst ligeså uskadeligt som at køre i studenter vogne, sidde i fly med genbrugsluft, være i skole, på arbejde, i busser og tog, på café og shoppe.
Og han savner argumenter for at han skal vente til august, mens studenterne må drikke sig stangstive og køre studenter-vogn om kun tre uger. Hans brev – som du gerne må dele, så der kommer fokus på problemet – fortsætter nemlig således:

- Da skolerne åbnede igen, der røg alt logisk argumentation for at kampsportsklubberne ikke måtte åbne igen.
- Hver enkelt elev har jo en familie, det vil sige at ud over at være i sin skoleklasse, så er de hjemme.
- De fleste har også søskende som også går i skole, to forældre der arbejder med hver deres sæt kollegaer, så er der andet familie og venner som også ses. Der er en enorm kæde af mennesker bag enhver elev.

Og mit hold er på 15 mennesker
- Men at jeg kommer på det samme hold, med nogenlunde de samme 15 mennesker og har nærkontakt... det er for risikabelt i forhold til alt overstående? Nej vel.

- Til kampsport kan vi blive sendt hjem hvis vi er forkølede, vi kan spritte af inden træning og gå i bad efter træning.

- Der er ingen logik bagved at vi stadig er lukket ned, og skal være det helt til august.

- Og kampsport er altså mere end folk der bare banker hinanden.

Fra MMA-træningen. Privatfoto
Fra MMA-træningen. Privatfoto
 

Så meget for så mange
- Det er fællesskab, sundhed, selvtillid, glæde, sjov og så mange andre ting.

- Det holder unge bøller fra gaden og det giver psykisk udfordrede livskvalitet.

- Det er så meget, for så mange, skriver Jonas, der savner at høre argumenter på at Danmarks kampsportsklubber er lukket ned.

Forsamlingforbud hæves - fittness mangler
Fredag kunne dr.dk berette, at regeringen vil hæve forsamlingsforbuddet til 50 personer - men at planen for åbningen af den indendørs idræt, fitnesscentre, svømmehaller og lignende, stadig mangler.

Forhandlingerne om den del af åbningen er ifølge dr.dk lagt i hænderne på Folketingets idrætsordførere, der skal forhandle med sundhedsministeren, erhvervsministerenog kulturministeren.

De forhandlinger skal være færdige senest mandag, men hvad siger du?