Annonce:
Annonce:

Se listen: Så meget skylder dine tarvelige naboer til SKAT

15.211 læsere har deltaget i debatten om danskernes gæld til SKAT - og 72 procent synes at skatteskyldnere er tarvelige - mens 11 procent synes de er smarte. Se hvor meget dine naboer skylder - og kom med et bud på, hvordan man kan få dem til at betale

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg føler mig oprigtigt til grin. Jeg bliver sur og vred over det.

- Og jeg bliver nødt til at acceptere at statskassen skal afskrive 80 mia p.g.a. manglende gældsinddrivelse.

- Bevares, nogle kan bare ikke betale, men så må de saftsusemig sælge ud indtil de kan.

De skal ikke have en ny chance før gælden er betalt
- De skal ikke erklæres konkurs, for så skal de ikke betale. Om det tager resten af deres liv skal de forfølges nidkært hvert eneste år.

- De skal ikke have en ny chance før gælden er betalt.

Sådan skriver nationen!-debattøren Password i en af de cirka 500 kommentarer, der er skrevet om de penge - cirka 80 milliarder - SKAT ikke kan inddrive fra danskere med gæld til det offentlige.

Annonce:

Hæng dem ud på Facebook
- Hæng dem ud på Facebook og samtlige danske aviser hvert eneste år med navn, adresse og evt cvr-nr, ikke på en ligegyldig hjemmeside ingen gider at se på.

- Gør deres liv til et helvede at leve, hver eneste dag. Har de børn er det bare ærgerligt for dem, at de ingen julegaver får, de kan trods alt takke deres forældre for det de ikke har fået, fortsætter password og ser man på resultatet af den afstemning, som pt. 15211 læsere har delttaget i, så er de fleste enige. 13.423 - svarende til 88 procent - mener således, at firmaer, der har gæld til det offentlige skal have navn og gæld offentligjort. Og 9763 - svarende til 63 procent - er parat til give private skyldnere samme tur i en offentlig skyldner-gabe-stok. Men Per C er klar til at gå endnu længere, for at få folk til at betale deres gæld:

Betaler du ikke licens eller undholdningsbidrag: Ryk i gældsfængsel
- Indfør gældsfængsel.

Annonce:

- En meget stor del af de personer, der skylder det offentlige i forbindelse med f.eks. restskat, underholdsbidrag, bøder, misligeholdte SU-lån, manglende licensbetaling med videre, er folk, der helt bevidst spekulerer i at unddrage sig deres gæld.

- De er kriminelle - og er det formentlig allerede i forvejen.

- Det spor af ødelæggelse, som de trækker efter sig og påfører andre, skal stoppes, og derfor er den rigtige løsning, at man indfører gældsfængsel over for dem, der unddrager sig.

Skyldnere har ikke ret til gå frit
- Serie-skyldnerne har forspildt deres ret til at færdes frit, når de gentagne gange forbryder sig mod resten af samfundet - og har meldt sig ud af det, samtidig med at de trækker veksler på det. - Det samme gælder naturligvis organiserede kriminelle som bandefolk og rockere, hvor gælden ofte er en del af den samlede kriminalitet, skriver Per, men hvad tænker du?

Annonce:

Offentliggørelse af navn og gæld, gældsfængsel, private inkassofirmaer - har du andre bud på, hvordan de 88 procent, der ikke har gæld til det offentlige, kan få de penge tilbage, som de 11 procent, der har gæld til det offentlige, skylder?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: