Se ressource-stærk somaliers CV: Nuuradiin beder DF om større respekt

Cirka 70 personer med somalisk baggrund har foreløbig lagt et budskab på på Facebook-siden Somaliskberigelse. Hvad synes du om det?

- Jeg er ikke så meget for at skulle fortælle, hvad jeg har opnået i min karriere og liv i DK.

- Men som så mange tusinder andre ressourcestærke med somalisk oprindelse, tillader jeg mig at dele mit arbejdsliv/kvalifikationer med jer.

SSP-konsulent og viceborgmester
- Så kære DF, bedøm selv om jeg er en byrde for det danske samfund eller ej.

1. Viceborgmester i landets tredje største kommune (Aalborg).

2. Gruppeformand for byrådets suverænt største gruppe.

3. Næstformand for det politiske udvalg (Sundhed og Kulturudvalget).

4. Formand for Nordjyllands Trafikselskab.

5. Næstformand Vandkoncernen A/S.

6. SSP konsulent i Aalborg Kommune

7. Samt medlem af en række andre store bestyrelser.

Kvinder og mænd der står tidligt op og bygger Danmark
Sådan skriver Nuuradiin Hussein, der en af de cirka 70 personer med somalisk baggrund, der pt har lagt et indlæg op på Facebook-siden Somalisk Berigelse.

Nuuradiin - der fik 1529 personlige stemmer ved kommunalvalget i november - er 43 år, og han synes, at DF burde have større respekt for de rigtig mange kvinder og mænd med somalisk oprindelse som bidrager positivt til det danske samfund og som står tidligt op for at være med til bygge Danmark op.

Burde ikke være nødvendigt
Og ser man på de kommentarer, der er skrevet til Nuuradin, så er folk glade for at han melder ud:

- Det skulle ikke være nødvendigt, at en gruppe mennesker skal udstille sig selv.

- Men det er nødvendigt og det fortjener al mulig cadeau, at I stiller op og siger fra.

Tænk at mennesker er nødt til at stille op
- Vi andre gennemsigtige kan jo bare støtte op, skriver Elisabeth H, og Hanne K er helt enig:

- Nuuradiin, du er en inspiration for røde, hvide, gule, sorte eller grønne 
- Kun DF mennesker (ved faktisk ikke lige hvilken farve de er) kan ikke se at mængden af Somalisk berigelse er enorm , skriver Hanne, og Hacer T fortsætter:

- Flovt flovt flovt Danmark.

- Tænk at mennesker er nødt til at stille op på denne måde

Men hvad mener du om at folk føler sig tvunget til at stå frem og fortælle, hvad de bidrager med? Og bidrager du selv?

Udpluk fra Somalisk Berigelse/Facebook

Mit navn er Abdi og jeg kom til Danmark som 7årige. Jeg er uddannet som bioanalytiker, og til daglige arbejder jeg på Holbæk sygehus

Mit navn er Suhuur. For at gøre en lang historie kort, så er jeg idag uddannet Pædagogisk Assistent fra UCC Professionhøj i Sydhavn siden 2010, og er glad for at bidrage til det danske samfund.

Jeg hedder Mohamed. I 1999 blev jeg færdig uddannet som elektronik tekniker og kort efter fik et arbejde hos Boch Telecom i Pandrup, som senere blev til flextronic international. Da virksomhedens aftale med Siemens ophørte tilbage i 2004, besluttede jeg mig for at blive en selvstændig købmand. I dag arbejder jeg som taxa chauffør.

Mit navn er Ikraam og jeg er 26 år. Jeg kom til Danmark da jeg var 11 år gammel.
Jeg har taget del i det danske arbejdsmarked siden jeg var 14 år gammel. Jeg startede med at gå med aviser og har siden hen arbejdet på 5 forskellige sociale institutioner hhv. børnehaver og plejehjem.
Jeg har ydermere været besøgsven for ældre ensomme mennesker som havde brug for en ven at snakke med og drikke en kop kaffe.
Jeg startede på pædagoguddannelsen på UCC her i februar, og har siden startet studiejob, hvor jeg tager mig af alkohol demente.
Jeg er ydermere frivillig ved Røde Kors hvor jeg hjælper udsatte kvinder.

Jeg hedder Mohamed og er 28år gammel, opvokset i Danmark. Er færdiguddannet som Kok samt procesteknolog . Har været på arbejdsmarkedet siden jeg var 15 år hvor jeg har haft adskillige jobs samt frivilligt arbejde.

Hej mit navn er Luul. Jeg er 40 år og bor sammen med min datter på 19 og min 2 små drenge på 4 og 5 år. Jeg arbejder som pædagog assistent.
Jeg lærer mine børn, at de skal være en del af samfundet og bidrage til det.

Hey mit navn er Suheyb, 20-årig ung fyr, som studerer BA. i Erhvervsøkonomi-Erhvervssprog på Syddansk Universitet, Odense.
Jeg er en af 6 søskende. To som også studerer på universitetet, to i gymnasiet, og en arbejder i top-afdelingen for et af Danmarks førende logistik virksomheder.

Hej Danmark, mit navn er Mukhtar, jeg er 28 år. Jeg er i gang på andet år af mit studie som bioanalytiker, og udover studiet har jeg et studierelateret arbejde på Slagelse sygehus. Når tiden tillader, arbejder jeg også som tolk hvor jeg primært tolker i kommuner og institutioner.

Jeg hedder Abdifatah. Jeg kom til Danmark i 1995. Jeg er 31 år og er opvokset i Danmark. Jeg har uddannet mig til kørelærer og nu er jeg selvstændig kørelærer på Fyn, Odense. Jeg kan og vil bidrage til det danske samfund.

Hej, jeg hedder Omar og jeg er 28 år. Jeg har været i Danmark over 20 år. Jeg har arbejdet siden jeg var 14 år og til dagens dato er jeg tømrersvend, men læser videre som byggeingeniør.
Jeg har været tømrersvend i år 8 og ved siden af min fuldtidsstilling har jeg arbejdet med at fremme integration f.eks. ved at holde oplæg rundt omkring Danmark.

Mit navn er Jasira og er 21 år. Til dagligt læser jeg Medicin med Industriel Specialisering på AAU. Derudover arbejder jeg som tolk ved siden af. Jeg er født og opvokset i Danmark og har altid været en aktiv borger i samfundet. Både ved at være med i diverse elevråd helt fra folkeskolen, men også senere som formand i mit lokale ungdomsråd.

Mit navn Yahya. Jeg kom til danmark i 2010 som flygtning og har arbejdet fra 2011 indtil nu. Jeg har mit eget firma - her skal jeg udføre kørsel til sygetransport.

Mit navn er Abdifatah (30år) og jeg har rødder i Somalia!  Jeg har arbejdet siden teenageårene. Jeg er og ser mig selv som en berigelse i vores danske samfund!
Info:
har aftjent værnepligt
kundeservice
Chauffør
vagtbranchen
botilbud for autister
botilbud psykisk syge
Børnecenter
Institution for domsanbragte
Pt. Er jeg på institution for domsanbragte

Hej, mit navn er Fahad. Jeg er 27 år gammel og uddannet Industrioperatør og social- og sundhedshjælper. Selvom industri-livet altid har sagt mig noget, følte jeg mit kald lå andre steder, derfor blev jeg uddannet som en Social og Sundhedhjælper. Det skyldes min personlighed. Jeg elsker at hjælpe andre mennesker, især dem i virkeligheden der har brug for det.

Jeg ankom til landet i 1997, og i 2006, en alder af blot 16 år, tog jeg arbejdshandskerne på og begyndte at tage en del af arbejdslivet. Efter at have været på arbejdsmarkedet i så mange år. med både ufaglært og faglærte jobs, følte jeg i år 2016, at det var på tide, at starte mit eget virksomhed. Sammen med mit dygtige hold, etablerede vi 'Vejgaard Bilpleje' i november 2016, hvilket efter det fik succes, solgte videre. Dagens dato arbejder jeg for et stort virksomhed kaldet Grundfos. Selvom jeg er uddannet og arbejder, føler jeg ikke at jeg har nået målet endnu, derfor i de kommende år vil jeg læse videre og række min horisont endnu længere end før.

Jeg føler jeg er en berigelse for Danmark og dets vidunderlige samfund.

Mit navn er Sadia, 35 år. Jeg har 5 børn. Jeg har været i Danmark i 16 år. Hvor jeg var et enkelt år på sprogskole, hvorefter jeg tog en VUC og dernæst tog et år på TAMU Center og fik mit rengøringsbevis.
Jeg arbejdede derefter 2 år på forskellige arbejdspladser såsom Burger King og Jensens Bøfhus og nogle hoteller.
Så fandt jeg et arbejde som ufaglært på et plejehjem, hvor jeg arbejdede i 6 år - og senere tog jeg uddannelsen som social- og sundhedshjælper, og har arbejdet i plejen i 11 år - hvor jeg har planer om at læse videre til assistent til august måned.

Mit navn er Hibo. Jeg har boet i Danmark i over 22 år. Jeg arbejder som SOSU. Og ved siden af arbejder jeg som mentor og tolk.
Jeg er alene mor til fire piger. Hvor den ene er 22 og læser til sygeplejerske, en på 18 og en på 16 som går på gymnasiet og en på 11 der går i 5 klasse.
Jeg er meget stolt af at jeg er en somalisk kvinde, som har integreret sig i det danske samfund.