Sensation: Politi finder stjålet cykel på en time

Det er sjældent, at cykeltyverier opklares - burde der gøres mere?

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd blev der i 2014 anmeldt 60.709 stjålne cykler i Danmark (Arkivfoto: POLFOTO)
Ifølge Det Kriminalpræventive Råd blev der i 2014 anmeldt 60.709 stjålne cykler i Danmark (Arkivfoto: POLFOTO)

Er det glædeligt eller tragikomisk, at politiet kalder det en 'solstrålehistorie', når et cykeltyveri opklares hurtigt? Det er der lige nu delte meninger om i Sverige, hvor tyveriet af en dyr damecykel blev opklaret på bare en time.

- Så... Sensationen er altså: Rent held, at cyklen kom tilbage? For som der er skrevet. 999 gange ud af 1000 opklares sagen ikke efter anmeldelsen. Uanset hvor mange beviser, der er...

- Jeg finder det svært at tro, at det er en god ting, selvom jeg er glad på cykelejerens vegne!

Sådan lyder Martin F's kommentar som en af mange på historien. Langt de fleste må nemlig se langt efter deres cykel, hvis den pludselig bliver stjålet. I 2012 opklarede det danske politi under 1 procent af alle cykeltyverier i Danmark ifølge Politiken.

Betjent på arbejde i fritiden
Men der udspillede sig altså et cykelmirakel i Klippan, der ligger i amtet Skåne län. Her fandt politiet nemlig ved et rent tilfælde den stjålne cykel bare en time efter, at tyveriet var blevet anmeldt. Det skriver 'Polisen nordvastra Skåne' på sin Facebook-side.

'I forrige uge fik politibetjenten Lotta Cleasby en anmeldelse om en stjålet eksklusiv damecykel,' begynder opslaget.

Anmeldelsen var ifølge politiet meget detajeret. Det hele blev skrevet ned, og dermed kunne sagen være blevet lukket som så mange andre.

På vej hjem fra arbejde, da Lotta Cleasby skulle ud og handle, fik hun øje på noget 'bekendt'.

- Da jeg kommer ud fra en butik, ser jeg pludselig cyklen som jeg lige have skrevet anmeldelsen på, siger Lotta Cleasby.

Godt gået Lotta
To mænd sad ved cyklen, og da hun præsenterer sig som politibetjent, kender de pludselig intet til den. Hun endte med at tage cyklen med, så den lykkelige ejer kunne få den tilbage.

Ikke alle er dog kritiske overfor nyheden. Politibetjenten hyldes på Facebook for sin indsats.

- Solskinshistorie! Godt gået, skriver Gunilla J.

- Politiet har også brug for at være heldige nogle gange, men godt at være opmærksom og skønt for den retmæssige ejer, skriver Staffan B.

Men hvad mener du? Bliver der gjort nok for at opklare cykeltyverier i Danmark?

0 kommentarer
Vis kommentarer