Sexarbejder ville anmelde voldtægt: Men politiet grinede bare

Heftig debat i Sverige mellem sexarbejdere og feminister. Sexarbejderne forstår ikke, hvorfor feminister synes sex-køb skal være ulovligt.

Når svenske sexarbejdere forsøger at anmelde voldtægt, bliver de mødt med grin og ligeglade træk på skuldrene. Arkivfoto: DPA
Når svenske sexarbejdere forsøger at anmelde voldtægt, bliver de mødt med grin og ligeglade træk på skuldrene. Arkivfoto: DPA

- Feminister mener jo, at kvinder som viser bryster, modarbejder selve feminismen - som jo handler om at straffe mænd og gøre kvindekroppen svært tilgængelig.

Sådan skriver Joakim J på den svenske avis Aftonbladets Facebook-side, i en af de kommentarer et indlæg fra sexarbejderen Tenderloin har fået.

I indlægget fortæller Tenderloin om sexarbejdere, der pga af det svenske forbud mod købesex, lever et udsat og ensomt liv. Og hun undrer sig over, at feministerne ikke støtter sexarbejdernes kamp for at få ordnede forhold i f.ex. en fagforening - og for at få lovliggjort bordeller.

Se også: Menneskeretseksperter: Tillad prostitution og hash

Mit arbejde kan betyde at jeg mister mine børn og min bolig
 

- Sals af sex er et arbejde, men lige kan arbejdet betyde, at ens børn bliver fjernet, at man bliver fyret fra andre arbejdspladser og smidt ud af ens bolig.

- Det er arbejde, hvor kunderne risikerer at blive straffet, og hvor vi - pga af loven - bliver tvunget til at arbejde alene, uden at kunne beskytte hinanden.

- Det er arbejde, hvor vi er udsatte for potentiel vold fra kunder, politi og mænd i al almindelighed.

Og politiet tager os ikke alvorligt
- Ja, der er endda sexarbejdere, der har oplevet at politiet ville lade dem anmelde vold og voldtægt. Politiet tager os ikke alvorligt, skriver Tenderloin, og skal man tro Aftonbladets Facebook-venner, så burde lovgivningen da også ændres:

- Hvorfor tillader vi ikke bare folk at åbne bordeller?

- Hvis man ikke stirrer sig blind på, hvad de gør, men bare ser på det som et frivilligt ansættelsforhold, så burde det kunne fungere.

- Så kommer de væk fra gaden - og volden. Og der kunne gælde almindelige krav om arbejdsmiljø, løn og skat osv., skriver Joel S, mens Ewa H er mere afvisende i sin kommentar:

- Jeg har aldrig hørt om en mand eller en kvinde, der frivilligt sælger sin krop. Det er noget skidt og menneskeforagt. Og en velfungerende stat, sælger ikke sine døtre, skriver Ewa.

Se også: Mit underliv brændte: Du var mand nr. 8 den dag

Hvad mener du? Burde det være lovligt at drive bordeller?

Skal det være lovligt at sælge sex - og drive bordel?

Skal man kunne tage en uddannelse til sexarbejde?

Ville du droppe kontakten til din søn/datter, hvis han/hun valgte at blive sexarbejder?

Se resultat

Skal det være lovligt at sælge sex - og drive bordel?

Skal man kunne tage en uddannelse til sexarbejde?

Ville du droppe kontakten til din søn/datter, hvis han/hun valgte at blive sexarbejder?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Når svenske sexarbejdere forsøger at anmelde voldtægt, bliver de mødt med grin og ligeglade træk på skuldrene. Arkivfoto: DPA
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen