Sherif Pind finder en kamp han kan vinde: Rygeforbud i fængsler

- Overalt i det offentlige er der indført rygeforbud, og jeg ser ingen grund til, at det samme ikke også bør gælde i fængsler og arresthuse, siger Søren Pind, men hvad siger du?

Rygeforbuddet i Kriminalforsorgens institutioner skal udvides til også at omfatte cellerne og besøgsrummene i fængslerne, mener Pind. Hvad mener du?
Rygeforbuddet i Kriminalforsorgens institutioner skal udvides til også at omfatte cellerne og besøgsrummene i fængslerne, mener Pind. Hvad mener du?

- Sheriff Pind burde koncentrere sig om vigtige ting. Som fx at fange og straffe forbrydere, herunder udvise udenlandske sådanne.

- Men det er åbenbart for besværligt. Så hellere pludre om folks tobaksvaner og citere Ronald Reagan.

Ja, lad os stresse de indsatte endnu mere
Sådan skriver Klaus A i en af de 941 kommentarer justitsminister Søren Pinds forslag om forbyde rygning for de indsatte i danske fængsler har fået på TV2s Facebook-side. Og de 400 likes Klaus har fået harmonerer fint med adskillige af de andre kommentarer:

-  Ja da...lad os da stresse de indsatte endnu mere...så kan vi få noget mere vold og fængselsbetjente, der får tæsk m.m.

Smøger forhindrer at de bliver voldelige
- Mange i de danske fængsler har ADHD og andre diagnoser, der gir uro, og hvor ofte ser man ikke at det, at de lige trækker sig og tager en smøg, mens de koger af, det forhindre at de blir voldelige, skriver Randi i en kommentar, der har fået 71 likes. Det har Jens Christian Ps også:

- Med 1 times gårdtur om dagen for mange indsatte, så er det fuldstændig absurd og sindssygt at forbyde rygning i fængslerne.

- Skal inkarnerede rygere så tvinges til at stoppe fra dag til dag, alt imens de sidder i en situation der måske ikke lige er super fed, skriver Christian P.

Hvad synes du? Skal det være forbudt at ryge i de danske fængsler?

Torben O - som ikke tror en pind på at rygeforbuddet kommer til at virke - har dog sin egen forklaring på, at Søren Pind nu går efter cigaretrygning i fængslerne.

- Når sheriffen nu ikke tør kæmpe de store kampe, så må han jo gå efter de fisk der ER fanget.

- Tvivler dog på at de bare siger 'okay boss' og holder op med at ryge cigaretter, skriver Torben.

Forleden diskuterede nationen! om Søren Pind ville have gavn af et praktikophold i et fængsel. Det er der en del, der mener, men hvad mener du? 

 

62 kommentarer
Vis kommentarer