Shitstorm mod Brødr. Price: Skuffet over I bruger halal-kød

I går viste Adam og James Price, hvordan man laver boller i karry med halal-slagtet lam. Det var den en del, der ikke brød sig om, og nu skal kulturministeren svare på, hvad hun mener.

Elsker programmet men NØJ, jeg fik en dårlig smag i munden af at i brugte Halal kød igår! Håber ikke det er noget i fortsætter med fremudover, skriver Ronnie S til Adam og James Price på Facebook. Arkivfoto: Philip Davali
Elsker programmet men NØJ, jeg fik en dårlig smag i munden af at i brugte Halal kød igår! Håber ikke det er noget i fortsætter med fremudover, skriver Ronnie S til Adam og James Price på Facebook. Arkivfoto: Philip Davali

- Hvorfor halal? Øv.

- Tænk dyrevelfærd istedet.

- Er temmelig skuffet over jer.

Religion skal holdes ude
Sådan skriver Christel H på de populære TV-kokke brd. Prices Facebook-side SpiseMedPrice i en af de kommentarer, der er skrevet om programmet i går.

Her viste de to smør og flødeglade mennesker nemlig, hvordan man laver Lammeboller i karry med mangochutney - i stedet for at bruge svinekød, som bruges i den klassiske ret, brugte brødrene her lammekød - og de understregede flere gange, at kødet var halal-slagtet.

- Jeg nyder, at se de 2 på skærmen, men må indrømme, at jeg blev en smule irriteret/stødt over, at det nu også skal have et religiøst indslag med deres HALALkød.

Se også: Jeg vil bare købe en kylling-sandwich: Bøj dig og spis halal

Føj
- Det hører ikke hjemme på tv. Religion skal holdes ude, skriver Dan S på Facebook, og Hanne S forudser, at brødrendes halal-reklame vil koste på fan-siden:

- Hmnnn.

- Vil tro i nu mister nogen følgere....med halalslagtet lam...

- Det er jo så godt som at støtte ISIS....der bliver læst bønner over dyret og betalt derefter....føj, skriver Hanne og på Facebooksiden NoneHalal skriver flere, at de er blevet udelukket fra SpisemedPrices Facebook, fordi de har skrevet kritisk om halal:

DF'er går ind i sagen
- Bliver ens indlæg slettet, på Brdr. Prices FB side når man påpeger at det er halalafgiften som er problemet. Det tror jeg lige er sket for mig, skriver Brian M og samme sted skriver Claus K - som sidder i folketinget for DF, at han på baggrund af udsendelsen vil bede kulturminister Mette Bock om at svare på, om hun synes Brødr. Prices brug af halal er i orden:

- Jeg har nu stillet følgende som mundtligt spørgsmål til kulturministeren:

Synes ministeren at DR må reklamere for halal?
'Synes ministeren, at det er passende for en public service-kanal som DR at reklamere dels for halal-slagtet kød, dels for en specifik halalslagterforretning sådan som det foregik i udsendelsen 'Spise med Price i København', og finder ministeren, at det var fyldestgørende oplysning om halal-kød ikke at oplyse om, at halalkød er forbundet med halalcertificeringsafgifter, der tilgår islamistiske organisationer?', skriver Claus K.

Men hvad synes du? Må en TV-kok ikke fortælle, at han bruger halal-kød?

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan penge fra danske slagterier, der bruger halal-slagtning havner hos den stærkt konservative muslimske organisation Muslim World League, der blandt andet går ind for kvindeundertrykkelse, dødsstraf til homoseksuelle og afskaffelse af demokrati.

Det sker, fordi Saudi Arabien kræver, at danske firmaer, der vil eksportere halal-varer til det stenrige monarki, skal betale til Muslim World Leagues danske afdeling for at blive halal-certificeret.

Se også: Danske firmaer støtter islamistisk propagandamaskine

Moralsk dilemma: Det fundamentalistiske styre i Saudi-Arabien vil tvinge vestlige slagterier til at skære halsen over på slagtedyrene uden bedøvelse, hvis de vil gøre sig håb om at eksportere til det folketige land. (Foto: Lasse Kofod/Gonzales Photo) Vagthund Muslimsk organisation kræver halalkød uden bedøvelse

Tænker du over, om dit kød er halal-slagtet?

Hvad tænker du om, at brødrende Price bruger halal-slagtet kød?

Se resultat

Hvad tænker du om, at brødrende Price bruger halal-slagtet kød?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen