Shitstorm mod prinsessens frakke til 60.000 kr: Oprørende

Uetisk og oprørende. Sådan lyder kritikken af svenske prinsesse Madeleines valg af frakke i fredags. Hun bar nemlig en pels.

Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP
Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP

- Hvorfor dog gå med ægte pels, når det findes 'fusk-pels', som er mere dyrevenlig og desuden også billigere.

Sådan skriver Tim F i den pt mest populære kommentar på den svenske dyreværns forening Djurens Rätts Facebook-profil. Tim har fået mere end 400 likes, for han er langfra den eneste, der er forarget over at den svenske prinsesse Madeleine bar en lammepels, da hun var til royal dåb i fredags.

Se også: Nøgen pels-protest breder sig til Sverige

 

Andre store mennesker tager afstand
- Ad. Så klamt. Tænk dig at du bærer et barn i 9 måneder, og at det så bliver taget fra dig, fordi det skal slagtes, så nogen kan få en fin blød frakke, skriver Sofija L og Katja L er heller imponeret over prinsessens valg:

- Får det helt dårligt.

- Andre 'store' mennesker tager afstand og er på dyrenes side, mens vores prinsesse køber pels. Sikke en skuffelse, skriver Katja.

Foreningen skriver i opslaget, at de ikke håber at se prinsessen i pels igen, og de samler nu underskrifter ind for et 'pelsfrit'.kongehus. Kongehuset har forklaret avisen Expressen, at der er tale om en pels, der er produceret af ældre lam. Expressen kan også fortælle at pelsen er af mærket Valentino og har kostet 82.000 svenske kroner - eller 60.000 danske.

Hvad mener du om et pelsfrit kongehus? 

 

1 af 2 
2 af 2 Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP
165 kommentarer
Vis kommentarer