Shitstorm mod prinsessens frakke til 60.000 kr: Oprørende

Uetisk og oprørende. Sådan lyder kritikken af svenske prinsesse Madeleines valg af frakke i fredags. Hun bar nemlig en pels.

Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP
Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP

- Hvorfor dog gå med ægte pels, når det findes 'fusk-pels', som er mere dyrevenlig og desuden også billigere.

Sådan skriver Tim F i den pt mest populære kommentar på den svenske dyreværns forening Djurens Rätts Facebook-profil. Tim har fået mere end 400 likes, for han er langfra den eneste, der er forarget over at den svenske prinsesse Madeleine bar en lammepels, da hun var til royal dåb i fredags.

Se også: Nøgen pels-protest breder sig til Sverige

 

Andre store mennesker tager afstand
- Ad. Så klamt. Tænk dig at du bærer et barn i 9 måneder, og at det så bliver taget fra dig, fordi det skal slagtes, så nogen kan få en fin blød frakke, skriver Sofija L og Katja L er heller imponeret over prinsessens valg:

- Får det helt dårligt.

- Andre 'store' mennesker tager afstand og er på dyrenes side, mens vores prinsesse køber pels. Sikke en skuffelse, skriver Katja.

Foreningen skriver i opslaget, at de ikke håber at se prinsessen i pels igen, og de samler nu underskrifter ind for et 'pelsfrit'.kongehus. Kongehuset har forklaret avisen Expressen, at der er tale om en pels, der er produceret af ældre lam. Expressen kan også fortælle at pelsen er af mærket Valentino og har kostet 82.000 svenske kroner - eller 60.000 danske.

Hvad mener du om et pelsfrit kongehus? 

Hvad synes du prinsesse Madeleine skal gøre?

Se resultat

Hvad synes du prinsesse Madeleine skal gøre?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

 

1 af 2 
2 af 2 Kongefamilien burde tænke på de budskaber, de er med til formidle, lydet der fra Dyrenes Ret i Sverige om Madelaines lammepels. Foto: AP
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen