Sjællændere får billigere rejser på Rejsekort: Jyder må vente på rabat

Fra d. 15. januar fungerer det populære Rejsekort på Sjælland, således at rejserne altid er billigst med Rejsekort. Men jyder med rejsekort må fortsat leve med, at deres rejser kan være dyrere end DSBs standardbilletter

- Jeg har lært ved at have rejsekort, at man altid skal holde sig opdateret med hvilket rabattrin man er på i den pågældende måned.

- Samt regne ud hvilket et rabattrin man er på den efterfølgende måned - afhængig af hvor meget man har benyttet kortet pr. måned de sidste forudgående 3 måneder - via ens rejsehistorik.

- For at undgå at rejsekortet, tager røven på en.

Billet kostede 178 kr - Rejsekort 212 kr
Sådan skriver nationens! Lennard S i en af de 231 kommentarer, der kommet til artiklen om Janes datter, der kom i problemer fordi hendes rejse fra Frederikshavn til Randers kostede 178 kr, hvis hun havde købt en standardbillet - men endte med at koste 212 kr fordi hun brugte Rejsekort.

Se også: Straffet for at bruge rejsekort: Janes datter måtte stå af - 25 km fra stationen

DSB indrømmer: Dyrere pris er ikke kundevenligt
Og Lennard er ikke den eneste, der har problemer med at finde ud af, hvornår det kan betale sig at bruge sit rejsekort, og hvornår det kan betale sig at købe en standard-billet, og DSB skrev i går til nationen!, at de er klar over problemet:

- Jeg er enig i, at det ikke er kundevenligt, at rejsekortet nogle gange er dyrere end en standardbillet.

Og om år et problemet løst i Jylland
- Derfor er trafikselskaberne vest for Storebælt ved at aftale en ny prisstruktur, Takst Vest, der betyder, at rejsekort altid vil være billigere eller have samme pris som en standardbillet. Vi forventer, at den nye prisstruktur introduceres om et år, skrev chef for forretningsudvikling i DSB Aske Wieth-Knudsen, og det fik så Povl Arne til at bede nationen! om at undersøge, hvornår Rejsekort-priserne på Sjælland bliver 'kundevenlige':

- Det er fint, at de snart får et system vest for Storebælt, der sikrer, at Rejsekortet aldrig er dyrere end en billet.

Povl Arne: Men hvad med Sjælland?
- Men hvad med her på Sjælland. Prøv at se dette groteske eksempel med en billet fra Roskilde til Haslev (vedhæftet).

- Næsten dobbelt så dyrt med Rejsekort med en almindelig billet – tjek det selv på Rejseplanen.dk, skrev Povl Arne, der sendte disse screenshots med:

På Sjælland er rejsekortet snart billigste - altid
Og de 2 gode spørgsmål: 1. hvorfor koster det 31 kr at køre fra Roskilde til Haslev når man køber en billet og 53 når man bruger sit Rejsekort og 2. hvornår fixer rejselskaberne priserne på Sjælland, har Movias centerchef Eskil Thuesen været så rar at sende svar på. Og det er godt nyt for folk, der har rejsekort og bruger det på Sjælland:

- På Sjælland bliver problemet løst på næste søndag d. 15. januar.

- For her indfører vi et nyt, fælles takstsystem på hele Sjælland, Takst Sjælland. Det indebærer, at rejsekort altid er billigere end en enkeltbillet.

- For rejsen mellem Roskilde og Haslev bliver prisen på en enkeltbillet for 6 zoner 68 kr. på en enkeltbillet, 38 kr på rejsekort i myldretiden og 30,40 kr. uden for myldretiden og i weekenderne på off-peak rabat.

- Se eksemplet nedenfor for en rejse 14. februar, skriver Eskil, og mens du gør det, så kan du jo tænke over, hvorfor de skal vente et år i Jylland på at få kundevenlige priser.

 

Du kan læse mere om de sjællandske priser her

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
32 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere