Annonce:
Annonce:

Skær-pik-drenge: Undskyld

I morgen er de fem gymnasiedrenge, der lavede den 'ulækre sexistiske' liste over 200 1. g-pigers udseende, tilbage på skolen i Kolding. Her skal de sige undskyld

Listen med de 200 pige-portrætter blev  delt flittigt på sociale medier. Arkivfoto: Ole Frederiksen
Listen med de 200 pige-portrætter blev delt flittigt på sociale medier. Arkivfoto: Ole Frederiksen
Annonce:
Følg nationen!

- Vi har siden sidste uge, hvor drengene blev midlertidig sendt hjem, arbejdet på at afklare de juridiske forhold og har blandt andet været i tæt dialog med både politiet, digitale instanser, Red Barnet og Børns Vilkår.

'Skær hellere pikken'
Sådan skriver Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, i en pressemeddelelse om de fem drenge fra skolen ældre klasser, der lavede listen over 200 1. g-pigers udseende - en liste, der skabte en del vrede og debat, fordi pigerne kunne havne i 'Toppen af poppen', 'Direkte til Britta-hjørnet', 'Kunne smash', 'Ellers tak du' - og nederst 'Vil hellere skære pikken'-kategorien. Mere end 1500 skrev således kommentarer på Ekstra Bladets Facebook-profil:

Pigeliste: 'Vil hellere skære pikken af'

Annonce:

Den rigtige måde
De fem drenge blev bortvist i en uge, men i morgen er de retur på skolen, og her vil de sige undskyld til de berørte piger. Rent praktisk skal de fem elever møde to 1. g-klasser ad gangen, hvor de så kan sige personligt undskyld og få en dialog i gang:

- Det svære i denne her sag er .., at det ikke handler om en konflikt mellem to parter, men vedrører flere hundrede mennesker.

Håber de mener det
- Det er set i det lys vigtigt, at vi finder den helt rigtige måde at håndtere sagen på, og den mener vi, at have fundet nu, skriver rektor, og på den lokale avis JydskeVestkystens Facebook-profil, er der flere, der synes en 'undskyldningsseance' er en helt OK håndetering:

- Ikke at jeg forstår drengenes handling, men dejligt at kompetente mennesker får vendt den triste sag til noget positivt så alle forhåbentligt kommer videre, skriver Henning M. således, og Karen M. er enig:

- Super!!!! Håber de så mener det!!!!, skriver hun, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: