Skæv på Christiansborg: Nu fører cannabis 5-4

Enhedslisten, SF, Liberal Alliance, Alternativet - og nu også Radikale. De fem små partier går ind for et forsøg med lovlig cannabis, mens de store V, DF og S (og lille K) stadig er imod. 101.000 Ekstrabladslæsere er også med på en legalisering - og mange beder om en folkeafstemning.

Følg nationen!

- Lad os da få det afgjort ved en folkeafstemning, så er der ikke længere behov for mytedannelser og løgnehistorier, som vi ser det i dag.

Det bliver ja eller nej
- Enten bliver det: JA, eller også bliver det: NEJ.

- Og derefter slipper vi så for at politikere og andre forsøger at gøre sig populære på et nemt synspunkt.

Sådan skriver nationens! Poul T i en af de 2500 kommentarer, der er skrevet om det store hash-marked, der lige nu er på vej ud i København - og som mere end 100.000 læsere ifølge afstemningen nedenfor, gerne vil have legaliseret(pr har 141,292 læsere stemt). 

87.418 læsere har stemt om fri hash: Nu skal der ryges

Og lørdag morgen meldte den radikale partileder Morten Østergaard sig også ind i selskabet af folk og folkevalgte, der gerne vil give lovlig cannabis en chance:

Ordnede forhold nu
- Nu må vi skabe ordnede forhold. For ideen om at udrydde hashsalg er en illusion. Men vi kan tage den organiserede kriminalitet ud af ligningen.

- Derfor foreslår vi altså et forsøg med statskontrolleret hashsalg i en treårig prøveperiode. Vi forestiller os en model, hvor salget af hash kun kan foregå via forretninger, der har opnået statslicens.

- Det vil gøre det lovligt for danskere at ryge, købe og opbevare cannabis til eget forbrug og skabe legale veje som erstatning for den organiserede kriminalitet, som i dag styrer hashmarkedet.

Lovlig hash skal give overskud på 4,8 milliarder

Pengene skal gå til forebyggelse osv
- Indtægterne fra statskontrolleret hashsalg skal ubeskåret gå til forebyggelse, oplysning og behandling af misbrug.

- De første erfaringer fra USA viser, at legalt hashslag ikke behøver fører til øget forbrug. Og i hvert fald er politiets ressourcer bedre brugt på at bekæmpe alvorligere kriminalitet, mens den forebyggende indsats og misbrugsbehandling kan øges via omsætningen.

- For jeg ønsker ikke flere unge hashrygere og tværtimod mindre misbrug, skriver Morten Østergaard på Facebook, og dermed er der fem af de ni partier, der sidder i folketinget, der i en eller anden form, vil legalisere cannabis.

Skal vi have en folkeafstemning om legalisering af cannabis? Og har partierne holdning til cannabis indflydelse på din stemme? 

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt